Serijski morilec

Serijski morilec - Samanta Hadžič Žavski | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samanta Hadžič Žavski
DIMENZIJA
3,8 MB
IME DATOTEKE
Serijski morilec.pdf
ISBN
5349450649141

OPIS

V zbirki kratkih zgodb Serijski morilec, Samanta Hadžič Žavski spretno združuje srhljivost in družinsko travmatiko, pravzaprav kulturno nelagodje nastopi povsod, kjer bi po naših naučenih vzorcih in predvidevanjih moralo pokati od ljubezni, požrtvovalnosti in naravne medsebojne privrženosti. V zgodbah so glavni liki največkrat ženski, avtorica obravnava položaj ženske v družinski, materinski in družbeni vlogi, pri čemer prevprašuje te in še katere vloge, ki naj bi bile ženskam pisane na kožo.

Avtorica iz zgodbe v zgodbo odpira vrata v notranjost domov in odnosov ter ruši zidove, za katerimi namesto ljubezni najdemo družinske travme. Metod Trobec, slovenski prevarant, tat, ropar in serijski morilec, * 6. junij 1948, Planina nad Horjulom, † 30.

Na kratko sem predstavila pojem serijski morilec in opisala vrste morilcev, saj je za razumevanje njihovega odkrivanja in preiskovanja pomembno, da jih vsaj na kratko spoznamo. Umori, ki jih je zagrešil serijski morilec, so si med seboj podobni v več pogledih. Serijski morilec je sto stranska, izredno berljiva knjižica kratkih zgodb, ki bralca asocirajo na podobne odlične krimi-srhljivke, ponujene na ogled s strani različnih medijev.

POVEZANE KNJIGE