Dekle v jezeru

Dekle v jezeru - Egyd Gstättner | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Egyd Gstättner
DIMENZIJA
12,18 MB
IME DATOTEKE
Dekle v jezeru.pdf
ISBN
6742649182669

OPIS

Na Koroškem imamo krajevne napise. Na Koroškem imamo pa tudi Vrbsko jezero. Na njegovem dnu naj bi po izročilu ležali predalpska Atlantida in zala črnolasa ljudska pesnica. Slednja zanima pri pisanju zablokiranega pisatelja E. Gstättnerja, ki kot ozdraveli bolnik na srcu nenehno obkroža jezero. Peripatetik si z žičnega osla z zameglenim pogledom zaradi nikotinskega odvajanja in plinastega trebuha ogleduje divjo Koroško, kjer se Avstrija predstavlja v svoji najbolj nemoralni obliki: od turizma nori župani, GTI-jevski primitivci, trgovinske blagajničarke s pravopisnimi slabostmi. Omenjena ljudska pesnica, ki s svojo edino koroško himno v molu velja za pramater karantanske književnosti, je vozečemu se pesniku pri tem enako pozorna poslušalka kakor Olimpija Natanaelu (v Hoffmannovem „Zaspančku“).Gstättnerjeva pripoved \"Dekle v jezeru\" je postskriptum trilogije »Brezdelneži na jugu« (Die Nichtsuer im Süden) in je izšla v zbirki Austriaca v Mohorjevi Celovec. 

Ob večerih, ko je sonce zašlo za gore, se je odpravila z glinenim vrčem pod bore k tolmunčku in tam vzdihovala ure in ure za izvoljencem svojega srca. Še bližnjim goram se je omehčalo srce od njenih vzdihujočih, prelepih žalostink.

Njena energija je neusahljiva in kar malo nalezljiva, kar boste zaznali že ob prvem stiku z njo - če vam slučajno že njen projekt ni dovolj dober dokaz tega. Urška na spanje v trenutku pozabi. Naivno dekle v roko mu seže, Celo noč ji noga ne leže.

POVEZANE KNJIGE