Zgodba mojega življenja

Zgodba mojega življenja - Zdravko Kalan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdravko Kalan
DIMENZIJA
9,32 MB
IME DATOTEKE
Zgodba mojega življenja.pdf
ISBN
4521843740905

OPIS

Spomini Zdravka Kalana so dragoceno pričevanje slovenskega javnega delavca, saj realno in kritično slika svoje odvetniško delo v 30. letih prejšnjega stoletja, takratno stanje duha, razpad Jugoslavije aprila 1941 in razkol med Slovenci, nato grozljiva doživetja v taborišču Dachau, delo proti režimu tik po vojni in prvo obdobje novega življenja v ZDA. Le nekateri deli teh spominov so bili objavljeni, o štirih desetletjih življenja v New Yorku pa zvemo zelo malo. Zato spomine dopolnjujejo zapis, ki ga je za to knjigo napisal njegov sin mag. Tomo Kalan, in fotografije iz družinskega arhiva. Publicistka in raziskovalka Alenka Puhar pa je v esej Podvojeni Dachau strnila svoja spoznanja o tem, zakaj so nemški lagerji postali za preživele in za jugoslovanski režim tako zelo občutljiva tema.

Iskreni zapisi o življenju največjega ženskarja svojega časa! Produkcija Veseljak TVKamera: Aleš GoršakMontaža: Luka Narat Zgodba mojega življenja. Objavljeno: 26.

Skozi zgodbe sem živela srečno življenje. ZGODBA MOJEGA ŽIVLJENJA Biografije | Zapisi iz zdomstva. Kategoriji: Biografije, Zapisi iz zdomstva Avtor: Zdravko Kalan.

POVEZANE KNJIGE