Žalostne kurbe mojega življenja

Žalostne kurbe mojega življenja - Gabriel García Márquez | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gabriel García Márquez
DIMENZIJA
7,88 MB
IME DATOTEKE
Žalostne kurbe mojega življenja.pdf
ISBN
9709317209469

OPIS

Gabriel García Márquez je seveda eden največjih živečih pisateljev in zato ni nič čudnega, da so se pri založbi Učila ravno sedaj odločili izdati njihova izbrana dela, saj Márquez drugo leto praznuje svojo osemdesetletnico. Rojen leta 1927 blizu Arcataca v Kolumbiji in dobitnik Nobelove nagrade za literaturo leta 1982, se je s svojimi deli že davno zapisal v kolektivni spomin sodobne svetovne literature. Središčna tema njegovih romanov je bila pogosto ljubezen, ki je predstavljala nekakšen branik in svetilnik minevanju zaradi teka časa. To je morda še najbolj očitno v Ljubezni v času kolere, enem njegovih najbolj znanih romanov, v katerem se ljubezenski odnos med protagonistoma razteza skozi skoraj pet desetletij, pri čemer je Márquez glavni pripovedni osebi in njun resnični ljubezenski ep oblikoval po svojih starih starših.Žalostne kurbe mojega življenja je po desetih letih prvo novo Márquezovo literarno delo, ki je izpolnilo tako pričakovanja kritikov kot tudi bralcev. Pred nami je drobni roman, ki nas popelje v povsem nov žanr avtorjevega ustvarjanja. Središčni lik in hkrati tudi pripovedovalec zgodbe je za svoja leta skoraj neverjetno čili devetdesetletnik, drugače tudi drugorazredni pisec tedenske kolumne za lokalni časopis, ki si za svoj okrogli rojstni dan omisli noro noč z mlado devico. Ko prvič zagleda sramežljivo štirinajstletnico – ki jo po neki pesmi poimenuje kar Delgadina – spečo, povsem golo v sobi v bordelu njegove stalne dobaviteljice plačljivih žensk, se nekaj v njem korenito premakne. Po eni strani mu to prikliče v spomin njegovo preteklo življenje in prostituke, ki so mu ga pestrile, hkrati pa ga njena nedolžnost tako gane, da v sebi kljub starosti tako rekoč prvič začuti klic ljubezni. Tako postane pisanje pisem o ljubezni tudi glavna tema njegovih kolumen, pri čemer ga iskreno pisanje (in uporaba fonta pisanih črk) naredi tudi prepoznavnega v širši skupnosti. Počasni, melanholični, a vendar natančni ritem Márquezovega pisanja vam zna zlesti pod kožo in ne bi bilo čudno, če bi v njem uzrli podobo slavnega pisatelja, ki, tako kot mnogi v njegovi starosti, s tem delom piše pripoved o staranju, o počasnem poslavljanju od vsega lepega, a hkrati z upanjem in vero, da za pravo ljubezen, to gonilno silo človekovega življenja, ni nikoli prepozno, ne glede na leta in na junakovo preteklost. Velika večna tema kratkega romana izpod peresa velikana svetovne literature. Če vam je ta knjiga všeč, preberite še knjigo Ljubezen v času kolere. Če vam je ta knjiga všeč, preberite še knjigo Ljubezen v času kolere.

Če želim ali ne, je politika del mojega življenja. Vedno je bila in vedno me je… Gabriel Garcia Marquez: Žalostne kurbe mojega življenja Ah, gospod, je otozno rekla, to ni bilo narejeno za vstop, temvec za izstop.

Mexico|Španija|Danska|ZDA II GABRIEL GARCIA MARQUEZ, ŽALOSTNE KURBE MOJEGA ŽIVLJENJA Knjiga ŽEPNICA, UČILA, broširana, dobro ohranjena. Žalostne kurbe mojega življenja . The year I turned ninety, I wanted to give myself the gift of a night of wild love with an adolescent virgin.

POVEZANE KNJIGE