Zajčje leto

Zajčje leto - Arto Paasilinna | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arto Paasilinna
DIMENZIJA
10,23 MB
IME DATOTEKE
Zajčje leto.pdf
ISBN
5360504691948

OPIS

Najuspešnejši avtorjev roman govori o novinarju Vatanenu, ki se lepega dne odloči zapustiti ustaljeno življenje in se skupaj z zajčkom odpravi živet v divjino. A beg pred civilizacijo ni tako preprost, saj mora Vatanen prebroditi še marsikatero trpko izkušnjo, preden bo dokončno zaživel novo življenje. Ljudje se namreč niso sposobni kar tako odpovedati svojemu pripadniku.

Njihova drugačnost mu je zabavna, a se ji ne smeji in je ne ironizira. Arto Paasilinna (1942-2018) je bil dolga leta novinar, pri triintridesetih pa je novinarski poklic obesil na klin in napisal roman Zajčje leto, ki je čez noč postala uspešnica. Roman Zajčje leto je bil preveden v vrsto tujih jezikov, bil nagrajen na Finskem in v tujini, po njem so posneli tudi film.

Zajčje leto je razstava, ki se na humoren način dotakne nesmislov in idiotizmov ... Arto Paasilinna. Zajčje leto.

POVEZANE KNJIGE