Ta slepeča odsotnost svetlobe

Ta slepeča odsotnost svetlobe - Tahar Ben Jelloun | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tahar Ben Jelloun
DIMENZIJA
6,12 MB
IME DATOTEKE
Ta slepeča odsotnost svetlobe.pdf
ISBN
4814068762777

OPIS

Avec ce roman, Tahar Ben Jelloun donne une interpr... Roman Ta slepeča odsotnost svetlobe ni več osredotočen na problematiko tradicionalnega arabskega strogega ločevanja med položajem moškega in ženske in izoblikovanje identitete v povezavi z močjo in družbeno strukturo. Podlaga romanu so namreč pričevanja nekdanjega zapornika v tajnem zaporu v osrčju Atlasa, ki so ga zgradili leta ... Javno odkritje Tazmamarta poetski, kljub temu preprost i razumljiv modernistične značilnosti pripovedovanja: tok zavesti, notranjost človeka, subjektivnost vseskozi izrazita metaforika in simbolika, kratki stavki za ustvarjanje napetosti veliko poosebitev metafora svetlobe: Podlaga romanu Ta slepeča odsotnost svetlobe je pričevanje nekdanjega zapornika v tajnem zaporu v osrčju Atlasa, ki so ga zgradili leta 1972 po dveh neuspelih atentatih na tedanjega maroškega kralja.

Nedvomno prvo pero magrebske literature. Dobitnik vseh mogočih literarnih nagrad z goncourtom vred in že nekaj let med nominiranci za Nobelovo ... II TA SLEPEČA ODSOTNOST SVETLOBE, Tahar Ben Jelloun 196 strani, trda vezava, 15 x 24 cm, CZ 2006, lepo Maroški pesnik in pisatelj, ki je pri nas že dobro poznan (Otroci peska, Sveta noč, Ta slepeča odsotnost svetlobe, Kako sem hčerki razložil rasizem) se tokrat predstavlja s kratkim romanom iz leta 2009.

POVEZANE KNJIGE