Harmonikarjev sin

Harmonikarjev sin - Bernardo Atxaga | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernardo Atxaga
DIMENZIJA
10,12 MB
IME DATOTEKE
Harmonikarjev sin.pdf
ISBN
8309893208881

OPIS

Oddaja in ogled oglasov brezplačno. Pogovor z baskovskim pisateljem Bernardom Atxago, ki je bil eden od gostov letošnjega festivala Fabula. Atxaga velja za enega naboljših sodobnih evropskih pisateljev.

Pri Študentski založbi v zbirki Beletrina je za romanom o ženski teroristki To nebo in romanom o teroristu v času svetovnega nogometnega prvenstva v Barceloni Osamljeni mož avgusta izšel še Harmonikarjev sin, roman, ki ga kritiki ocenjujejo kot prvi véliki baskovski roman. V slovenščini imamo odličen izbor prevodov njegovih romanov (Osamljeni mož, To nebo, Harmonikarjev sin), ki jih je prevedla Marjeta Drobnič (prevajalka z nosom za dobro literaturo). Leta 2006 pa je v okviru festivala Vilenica, v novonastali zbirki Antologije Vilenice, izšla še Antologija sodobne baskovske književnosti Etzikoak. HARMONIKARJEV SIN, Bernardo Atxaga ZLATO, Chris Cleave ZMAGOSLAVJE SMRTI, Gabriele D'Annunzio NEČLOVEŠKA KOMEDIJA, Jerzy Franczak PRIDE KONJ V BAR, David Grossman ČEZ KITAJSKO MORJE, Gaute Heivoll AKTOVKA, Hiromi Kawakami SOJENICE, Jonathan Littell POT MED PALAČAMA, Naguib Mahfouz romani Osamljeni mož, To nebo in Harmonikarjev sin prikazujejo presenetljivo podobo teroristov, ki ni prav nič podobna medijski.

POVEZANE KNJIGE