Donava

Donava - Pavao Pavličić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavao Pavličić
DIMENZIJA
9,28 MB
IME DATOTEKE
Donava.pdf
ISBN
3454704360729

OPIS

Donava je eno najmočnejših del sodobne hrvaške proze, posebno mesto pa ima tudi v obsežnem opusu Pavaa Pavličića. Knjiga je prvič izšla leta 1981, in od takrat jo vedno znova ponatiskujejo, razlogov za njeno dolgoživost in priljubljenost med bralci pa je gotovo več; eden izmed njih je tema ali rdeča nit knjige, ki je hkrati na neki način tudi glavni lik in morebiti tudi skrivnostni pripovedovalec, ki je spregovoril skozi avtorjevo pisanje. Dobesedno vse v tej knjigi je posvečeno in darovano Donavi ter povezano z njo. Pavličić v svojem natančnem, mestoma analitičnem, skorajda etnografsko in historično zaznamovanem pripovedovanju o Donavi, reki, ki teče skozi njegovo rojstno mesto, opisuje življenje, ki se je skozi dolga stoletja bojev in sožitja usodno stkalo in povezalo z evropskim veletokom, ki povezuje in nekako določa duha nekoč opevanega srednjeevropskega prostora.

del, Velika Britanija Izginjanje sladkovodnih velikanov je veliko opozorilo za biologa Jeremyja Wada. Jeremy se odpravi na globalno potovanje, da bi odkril resnico.

Za izvedeni teden izobraževanja na daljavo moram izreči pohvalo vsem, ki ste bili vključeni v delo na daljavo. Donovan Phillips Leitch (born 10 May 1946) is a Scottish singer, songwriter and guitarist. He developed an eclectic and distinctive style that blended folk, jazz, pop, psychedelic rock, and world music (notably calypso).He has lived in Scotland, Hertfordshire (England), London, California, and since at least 2008 in County Cork, Ireland, with his family. Alpe-Donava-Jadran, Podobe iz Srednje Evrope je mozaična oddaja z najdaljšo tradicijo v Evropi.

POVEZANE KNJIGE