Božiček

Božiček - Raymond Briggs | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raymond Briggs
DIMENZIJA
5,52 MB
IME DATOTEKE
Božiček.pdf
ISBN
8350743236704

OPIS

Knjiga Božiček, ki ponuja povsem drugačno interpretacijo lika kot smo ga vajeni, je še eno brezčasno delo Raymonda Briggsa.Namesto že skoraj osladno veselega moža v tem delu spoznamo dosti bolj človeškega božička. Takšnega, ki živi v običajni hiši in se pri dostavi daril na božični večer sooča s popolnoma običajnimi človeškimi tegobami. Tu ni ne duha na sluha o gospe Božičkovi (razen slike v eni izmed scen, ki nakazuje, da je vdovec) ali vilini, ki bi mu tako ali drugače pomagali. Z njim živita le njegova mačka in pes ter dva severna jelena. Izkaže se kot tipičen, dobrodušen starec, ki neperestano godrnja, a navsezadnje svoje delo.

Tam v Božičkovi delavnici celo leto izdeluje darila za pridne otroke, pa tudi manj pridne seveda, saj ve, da bodo naslednje leto tudi oni med pridnimi.. Ker ga otroci s celega sveta neumorno iščejo na njegovi gori, se je odločil, da ... Božiček se kljub nevarnosti, da bi lahko izdal skrivno lokacijo svojega domovanja, odloči povabiti vse svoje sorodnike na prešerno praznovanje najlepšega praznika v letu.

Njeno pripoved, ki se začne okrog božiča 1999, spremljamo kot kolaž sedanjosti in reminiscenc na dogodke, ki so na Ojo še prav posebej vplivali. Doživela je že ... December.

POVEZANE KNJIGE