Pesmi iz zapora

Pesmi iz zapora - Vitomil Zupan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vitomil Zupan
DIMENZIJA
9,45 MB
IME DATOTEKE
Pesmi iz zapora.pdf
ISBN
6513788591123

OPIS

Pesmi iz zapora obsegajo sedem knjig poezije, ki jo je Zupan pisal prav toliko let, kot je bil zaprt. Zupanova zaporniška poezija je dokaz, da njegovega ustvarjalnega duha ni bilo mogoče streti, saj jih je pisal v nemogočih razmerah, kljub temu pa pesmi, ki jih je ustvarjal v različnih oblikah, niso temačne.

Kratka zgodovina evropskega šansona in dva ustvarjalca, Vita Mavrič in Jani Kovačič, ki ne sprejemata kompromisov, ko gre za podajanje in interpretiranje te zgodovine, seveda vedno s pomembnim avtorskim vložkom Vita Mavrič, Jani Kovačič Vitomil Zupan - Šlagerji in pesmi iz zapora ZKP RTV SLO, 2015 Vitomil Zupan je bil dramatik, poet, inženir, partizan, zapornik, boem, svetovljan, popotnik, predvsem pa človek, ki je mislil s svojo glavo in to v precejšnjem delu tudi plačal tako ali drugače. En način tega plačila je bilo tudi njegovo zaporniško življenje od leta 1948 do 1954, kjer je ... Izpuščen je bil leta 1954.

Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana Rdeča nit večera Šlagerji in pesmi iz zapora je prikaz dobe, ki ji je Vitomil Zupan pripadal, in občutja pesnika, ki se z neustrašno domišljijo in golim upanjem "upira smrti". Občutili boste šklepet kosti, drhtenje sanjskih pajčolanov, temo obupa in žar strasti. Vitomil Zupan: Šlagerji in pesmi iz zapora; Vitomil Zupan: Šlagerji in pesmi iz zapora.

POVEZANE KNJIGE