O pravičnosti v izobraževanju

O pravičnosti v izobraževanju - Zdenko Kodelja | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Kodelja
DIMENZIJA
10,66 MB
IME DATOTEKE
O pravičnosti v izobraževanju.pdf
ISBN
2896790457352

OPIS

Pravičnost v izobraževanju je še vedno deležna presenetljivo majhne pozornosti v strokovni in širši javnosti, če upoštevamo, da je pravičnost že od antike dalje razumljena kot ena od štirih kardinalnih kreposti, okrog katerih se tako kot okrog osišča zbirajo vse ostale. Predmet pričujoče knjige je na eni strani pravičnost kot osebna vrlina učitelja in vzgojitelja, na drugi strani pa pravičnost kot vrlina družbenih institucij: šole in izobraževalnega sistema, v zvezi s katerim se v zadnjem času oblikuje v razvitih evropskih in nekaterih drugih državah očitno soglasje o tem, da ni več dovolj, da je učinkovit, ampak mora biti tudi čimbolj pravičen.

Vsak posamezni dan je razdeljen na glavna Ocenjevanje znanja: O pravičnosti in (ne)enakosti Z nedavno izjavo, da »stroka in izkušnje drugih držav« vodijo razmislek o državnih eksternih preizkusih znanja »bolj v smer«, da ti »postanejo sestavni del kriterija za napredovanje v srednje šole«, zdaj že nekdanja ministrica dr. Stanka Setnikar Cankar ni razkrila vseh kart. Podatki o različnih razsežnostih pravičnosti v izobraževanju, ki so v središču pozornosti EAG 2018, potrjujejo moč in odgovornost izobraževanja za življenjske poti posameznikov.

junija 2000, veljati pa je začel mesec kasneje. Omenjeni zakon ureja usmerjanje otrok in mladostnikov v vzgojno izobraževalne sisteme za Pravilnik o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

POVEZANE KNJIGE