O pravičnosti v izobraževanju

O pravičnosti v izobraževanju - Zdenko Kodelja | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Kodelja
DIMENZIJA
3,81 MB
IME DATOTEKE
O pravičnosti v izobraževanju.pdf
ISBN
7903887540538

OPIS

Pravičnost v izobraževanju je še vedno deležna presenetljivo majhne pozornosti v strokovni in širši javnosti, če upoštevamo, da je pravičnost že od antike dalje razumljena kot ena od štirih kardinalnih kreposti, okrog katerih se tako kot okrog osišča zbirajo vse ostale. Predmet pričujoče knjige je na eni strani pravičnost kot osebna vrlina učitelja in vzgojitelja, na drugi strani pa pravičnost kot vrlina družbenih institucij: šole in izobraževalnega sistema, v zvezi s katerim se v zadnjem času oblikuje v razvitih evropskih in nekaterih drugih državah očitno soglasje o tem, da ni več dovolj, da je učinkovit, ampak mora biti tudi čimbolj pravičen.

Udeležencem obrazložite, da bo usposabljanje sledilo predstavljeni časovnici. Vsak posamezni dan je razdeljen na glavna Ocenjevanje znanja: O pravičnosti in (ne)enakosti Z nedavno izjavo, da »stroka in izkušnje drugih držav« vodijo razmislek o državnih eksternih preizkusih znanja »bolj v smer«, da ti »postanejo sestavni del kriterija za napredovanje v srednje šole«, zdaj že nekdanja ministrica dr.

Problem pravičnosti v izobraževanju se pojavlja na dveh med sabo povezanih ravneh: na ravni šolskega sistema in na ravni pouka. Zakon o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami (v nadaljevanju ZUOPP), ki je bil s strani Državnega zbora sprejet 1. junija 2000, veljati pa je začel mesec kasneje.

POVEZANE KNJIGE