Svetilniki

Svetilniki - Mitja Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
7,31 MB
IME DATOTEKE
Svetilniki.pdf
ISBN
4711678603482

OPIS

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti. Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko R Hrvaška vstopa v EU, hkrati pa osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali.Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu - varni plovbi.Knjiga je odličen vodič po jadranskih "lanternah".

Obala.net povezuje lokalne prebivalce in brezplačno promovira njihove dejavnosti. Svetilniki Čuvaji Jadrana V jadranskem arhipelagu sestavljenem iz 1244 otokov, otočkov in čeri je bilo v začetku 19. stoletja zgrajenih 48 svetilnikov, poleg njih na pustih mestih sredi pečin pa so bile zgrajene tudi hišice v katerih so upravljavci svetilnikov več let živeli skupaj s svojimi družinami.

Naprimer: Teme Avtor Odgovori Ogledi Zadnji prispevek ; FUSION RPT NA MRZLICI. s56bfb.

POVEZANE KNJIGE