Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa

Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa - Mark Haddon | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mark Haddon
DIMENZIJA
4,23 MB
IME DATOTEKE
Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa.pdf
ISBN
3259177406004

OPIS

Malo negotovo se lotevam knjig, ki jih v nekaterih knjižnicah vidim med mladinskimi, spet drugod pa med odraslimi romani. Skrivnostni primer je že taka zgodba. Pa sem jo vseeno prebral, in če bi bil knjižničar, tudi sam ne bi vedel, kam naj jo vtaknem. Ko bereš to lucidno pripoved malega avtista, se loviš med njegovimi konciznimi mislimi in duševnim svetom, ki te nekako poriva v nelagodje in iskreno sočutje. Vidiš stvari, ki jih on ne bo (z)mogel nikoli, pa bi mu jih kot bralec kar nekako rad dopovedal. In hkrati Christopher počne stvari, ki jih s svojo zdravo pametjo ne (z)moreš razumeti sam. In tako se junak in bralec medsebojno dopolnjujeta in navdihujeta na potovanju skozi čeri navadnega življenja. Na izlet v London, recimo, ki postane za mulca prav veličasten podvig. Išče namreč mamo, o kateri ne sme izvedeti čiste in zadnje resnice. Prav trpko breme, ki vseskozi težko leži na bralčevih ramenih. Če roman prebere otrok, je zanj lahko zgolj zabavna detektivka, ki jo sproži umorjen sosedov pes, če jo bere odrasel človek, je naenkrat mnogo več. A čisto na koncu je tolažba za vse enaka. Junak dokaže in verjame, da lahko v življenju naredi čisto vse, kar hoče. Tako kot jaz.

strani: 280. Prevod: Vasja Cerar Žanr: mladinski roman Narodnost: angleška književnost Avtistični otroci so navadno dobili nepravilno diagnozo in so bili obravnavani po programih, ki zanje niso bili primerni, ali pa sploh niso bili obravnavani. Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa The Curious Incident of the Dog in the Night-time Režija: Mateja Kokol.

Christopher namreč za spopadanje z vsakodnevnim življenjem potrebuje več poguma kot morda večina, saj ima Aspergerjev sindrom. Hadon, Mark: Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa - seminarska naloga. Gradivo: Hadon, Mark: Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa - seminarska naloga.

POVEZANE KNJIGE