Okrog edinega sveta

Okrog edinega sveta - Matevž Lenarčič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matevž Lenarčič
DIMENZIJA
12,45 MB
IME DATOTEKE
Okrog edinega sveta.pdf
ISBN
1851874896281

OPIS

Izšla je obsežna fotomonografija biologa, alpinista, priložnostnega pisatelja in popotnika Matevža Lenarčiča z naslovom Okrog edinega sveta. Lenarčič se zadnjih 15 let profesionalno ukvarja s fotografijo, pripravil je že 26 samostojnih razstav, aerofotografija pa je žanr, ki združuje njegovo ljubezen do narave in letenja. Knjiga vrhunskih fotografij in spremnih komentarjev lepo dopolnjuje enako naslovljen potopis, v katerem avtor skozi prispodobe nakaže miselni svet, v katerem je navajen živeti in ga spremlja na njegovih poteh odkrivanja obzorij in pokrajin po svetu. Lenarčičeva fotomonografija je razdeljena na pet obsežnih sklopov: Dežela velikih rek (Rusija), Dežela vetrov (Kazahstan, Mongolija), Nova zemlja (Severna Amerika), Dežele ledu (Nunavut, Grenlandija, Islandija) in Dežela narodov (Evropa).

No, pomagali smo mu z vsaj približno pravim podatkom o knjigah - torej, približno dvanajst in to vsaj tri o poti okoli sveta z letalom - dve z naslovom Okrog edinega sveta in ... To je le ena izmed misli, ki jih je Matevž Lenarčič zapisal v svoji fotomonografiji Okrog edinega sveta in s to mislijo je goste nagovorila Eva Longyka Marušič. Poleg te fotomonografije jih je izdal še osem, najnovejši sta Slovenija izpod neba in Alpe - kot jih vidijo ptice. Okrog sveta do srca.

Na današnji dan pred 31 leti, 14. februarja 1990, jo je med zapuščanjem Osončja z oddaljenosti več kot šest milijard kilometrov posnelo vesoljsko raziskovalno plovilo Voyager 1.

POVEZANE KNJIGE