Šola ni podjetje

Šola ni podjetje - Christian Laval | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Christian Laval
DIMENZIJA
5,10 MB
IME DATOTEKE
Šola ni podjetje.pdf
ISBN
5531344033561

OPIS

Šola je bila vedno privilegirano ogledalo družbe in njenih notranjih bojev, kar se danes kaže v vedno večjem pritisku ekonomske logike nanjo. Tako naj bi bila šola danes sicer varna pred ideologijami, učencem prijazna in uspešna, kar naj bi dosegla z opustitvijo okostenelih oblik podajanja zna-nja ... Kakšen je namen programske izjave, da šola ni podjetje? Ali hoče samo pozvati k vrnitvi v preteklost, k nostalgiji za dobro staro šolo, ki ni samo učila, ampak vzgajala? 2.

Pobudnik protesta je bila iniciativa Zahtevamo šolo, ki združuje šolarje srednjih in osnovnih šol in je nastala konec januarja, ko so ministrici za šolstvo Simoni Kustec poslali javno pismo, v katerem so poudarili, da učenje na daljavo ni primerna rešitev za trenutno stanje. Naše podjetje - Srednja šola za trženje in dizajn Maribor, je tako zares skupni projekt, v katerem nam je cilj pridobiti čim več uporabnega znanja in spretnosti za prihodnost, a si kot nagrado za resno delo, privoščimo dovolj prostega časa - brezskrbne odmore, zabavo s šolskim bandom, druženje na raznolikih taborih in ekskurzijah ... Šola v primeru sklenitve plačljivega paketa nima finančnih koristi. Šola ni zavezana k vnašanju vseh vsebin, ki jih promovira plačljivi paket.

POVEZANE KNJIGE