Razprave o Leonardu

Razprave o Leonardu - Andrej Detela, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Detela, ... [et al.]
DIMENZIJA
5,17 MB
IME DATOTEKE
Razprave o Leonardu.pdf
ISBN
1837495874968

OPIS

( Tad još nije izmislilo ni Kafetin ni Brufen u granulama da dekne nešta od toga, a čaj koji mu je kuvo sluga za glavobolju jednako je mogo i preko ramena prolit - nit štete, nit koristi ). Razprave o Leonardu / Detela, Dolenc, Jurca, Kalaš, Strnad, Uršič Knjiga je zbirka šestih krajših esejev, ki so jih o slovitem renesančnem vsestranskem ustvarjalcu napisali slovenski avtorji. Vsebinsko in stilsko zelo raznolika besedila se dotikajo različnih polj Leonardovega delovanja - slikarstva, teorije slikarstva, znanosti in ... M.

dela Traktata, kjer Leonardo v okviru razprave o »slikarjevih pravilih« govori o ustvarjalni brezobličnosti madežev, se navezuje na Botticellijeve besede (tokrat mu pritrjuje, čeprav je bil sicer precej kritičen do svojega takrat nič manj slavnega, malce starejšega kolega), češ da zahteva slikanje krajin veliko znanja in truda, sicer bi že goba, prepojena z barvami, ki bi jo vrgli v zid, na njem pustila »madež, v katerem se vidi lepa krajina ... Leonardo da Vinci se je verjetno najbolj proslavil kot slikar. Čeprav se je do danes (po različnih virih) ohranilo zgolj med petnajst do največ dvajset njegovih slik, je med njimi nekaj najbolj slavnih umetnin vseh časov - na primer še vedno skrivnostna Mona Liza, veličastna Zadnja večerja in čudovito elegantna Dama s hermelinom. - Andrej Detela et al.: Razprave o Leonardu.

POVEZANE KNJIGE