Francoski testament

Francoski testament - Andrei Makine | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrei Makine
DIMENZIJA
7,31 MB
IME DATOTEKE
Francoski testament.pdf
ISBN
6349909414893

OPIS

Andrei Makine (1957) je morda največje francosko literarno odkritje zadnjega desetletja. Francoski testament je leta 1995 “pobral” dve največji francoski literarni nagradi, Goncourta in medici. Velika ruska literature je znova obrodila sadove, a v tujem uspehu: v knjigi, napisani v francoščini, ki je izšla v Franciji in ki govori o Franciji, a je vseeno ruska. Makine je moral biti rojen v Sibiriji in preživeti tri desetletja v deželi, kjer sta krutost in melanholija združena v parodično celoto, da je lahko napisal strastno knjigo o sanjani Franciji. Francoze spominja njegov podvig na Prousta, nas morda na Kovačiča: z natančnim zapisom spomina poskuša najti lastno mesto v svetu.

V Ljubljani in Mariboru se je srečal z gimnazijskimi maturanti in imel dva literarna večera V predstavi Francoski testament, nastalo po romanu, za katerega je Makine leta 1995 prejel najprestižnejši francoski nagradi, Goncourt in Medicis, bodo igrali Bojan Vister, Mario Dragojević, Tatjana Rebolj, Marko Skok, Mišo Mičić, Sara Lucu in Svetlana Jandrić, so sporočili iz Šentjakobskega gledališča. Francoski testament V ciklu MGL pripovedi bo roman iz maturitetnega izbora Francoski testament , avtorja Andreï Makina, pripovedovala Ana Duša. Pripoved je performativna metoda, ki se je v zadnjih letih uveljavila na naših gledaliških odrih tako za pripovedovanje fiktivnih kot tudi dokumentarnih zgodb. Andrei Makine, v Rusiji rojeni pisatelj, ki se je pri tridesetih letih preselil v Francijo in piše v francoščini, v romanu Francoski testament pripoveduje prav o tej vrženosti posameznika v kolesje zgodovine in o svoji razpetosti med dve kulturi, na eni strani zaznamovani s totalitarnim sovjetskim režimom, druga pa je vsaj na začetku videna skoraj kot obljubljena, sanjska dežela. Francoski testament in Angel pozabe (preverjanje in utrjevanje) September 2018; Project: Didactic presentations of the literary works; Authors: Zoran Božič ... Makine, Andrei - Francoski testament.

Njeni spomini so vnuku izrisali Francijo kot nekakšno Atlantido. To so poleg babičinih pripovedi osvetljevali tudi izrezki iz francoskih časopisov, shranjeni v ... II FRANCOSKI TESTAMENT (Andrei Makine; Intelego, 2009) Prodam knjigo FRANCOSKI TESTAMENT.

POVEZANE KNJIGE