Enajst minut

Enajst minut - Paulo Coelho | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paulo Coelho
DIMENZIJA
10,29 MB
IME DATOTEKE
Enajst minut.pdf
ISBN
8008580785661

OPIS

Pred leti sem bil očaran nad Rimljanko Alberta Moravie. Sem že mislil, da sem v literarnem smislu na temo prostitucije potešen, pa mi pride v roke (je že moral, a ne) Coelho. Resnici na ljubo sem ga že zdavnaj odpisal in sam hudič je hotel, da sem oni dan odprl Enajst minut, ki so se raztegnile na nekaj naslednjih ur, ko knjige nisem mogel spustiti iz rok. Pa kako mu to uspe, se sprašujem. Mojstrsko napisana zgodba, menda biografija neke lepe Brazilke, ki zbeži v obljubljeno Evropo iskat srečo, sebe, lepšo prihodnost. Precej drznih misli o ženski spolnosti, totalno raziskovanje meja čutnosti. Saj res, Maria je v Švici prostitutka za premožne gospode, ki ob delovnih dolžnostih veliko razmišlja, se izobražuje, celo filozofira in piše umetelen dnevnik. OK. Nič hudega. Njeno raziskovanje je magično. Pazite! Čudovit priročnik, če se komu zdi, da nam je za tistih enajst minut, kolikor naj bi trajal čisti seks, naloženega preveč bremena in samoizpraševanja ter podobne navlake. Maria je bila pametna punca in si je našla potrebne odgovore. No, seveda, našla je tudi ljubezen. In vse stvarstvo je bilo nagnjeno k temu, da se ji uresničijo življenjske sanje. Vem, to je že iz druge knjige, a je dobra finta, ki vžge več kot enkrat.

Ne žaluj, Wamba. Še bodo tople dežne kaplje božale rumene in bele cvetove in opičji kriki se bodo oglašali nekje iz daljave. Streljal kar enajst minut.

maj 2008 22.34. Aleš Andlovič Približen čas: 38 minut Težavnost: zelo lahka Kratek opis: Zelo lahka pot skozi Betnavski gozd do dvorca in nazaj je dolga slabe tri kilometre in je primerna za vsakogar ne glede na fizično pripravljenost.

POVEZANE KNJIGE