Zlata knjiga Simona Gregorčiča

Zlata knjiga Simona Gregorčiča Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,8 MB
IME DATOTEKE
Zlata knjiga Simona Gregorčiča.pdf
ISBN
9204856435930

OPIS

Finžgar je bil zvezdnik svojega časa Frana Saleškega Finžgarja v glavnem poznamo kot pisatelja in duhovnika, bil pa je tudi soustanovitelj SAZU, urednik Mohorjeve družbe in ustanovitelj revije Mladika, po potrebi urbanist in gradbinec, kulturni organizator, govornik na slovesnostih, predvsem pa je bil izjemno karizmatičen. Pogledi na Simona Gregorčiča, Nova Gorica 2006 I. Pregelj: Simon Gregorčič: življenje in delo, Nova Gorica 1994 Primorski slovenski biografski leksikon, Snopič 6, Gorica 1979 Simon Gregorčič: ob stoletnici pesnikovega rojstva 1844-1944, Nova Gorica 1994 Zlata knjiga Simona Gregorčiča: ob 100.

september je dan zlatih knjig. Na ta dan se je rodil in 80 let kasneje tudi umrl znan mladinski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da "dobra knjiga je zlata knjiga". Tako je aprila 1882 izšla »zlata knjiga« - Poezije.

POVEZANE KNJIGE