Ožine

Ožine - Ann Armbrecht | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ann Armbrecht
DIMENZIJA
5,37 MB
IME DATOTEKE
Ožine.pdf
ISBN
3866412936542

OPIS

Kaj se zgodi, ko zapustiš varno zavetje domačega okolja in se za več mesecev podaš na raziskovanje ljudi in njihovega načina življenja na popolnoma drug konec sveta? Avtorica v nekakšnem etnografskem dnevniku opisuje svoje prvo resnično terensko delo, ki ga je opravljala kot kandidatka za doktorat na univerzi Harvard. V devetdesetih letih se je tako podala v osamljeno vas na jugovzhodu Nepala, kjer je živela leto in pol. Sprva je nameravala proučevati zgolj lastniški odnos vaščanov do zemlje, na kateri živijo, a skozi vse tesnejšo povezanost s tamkajšnjimi ljudmi je ugotovila, da sama ni prav nič manj opazovana kot »drugi«. Vaščani so jo začeli sprejemati medse in sčasoma je doumela globlji pomen besed, ki so zaradi prepletenosti s kulturo neprevedljive. Ob vrnitvi domov je avtorica ugotovila, da je izkušnja življenja in odnosov v nepalski vasi spremenila njen dotedanji pogled na življenje, vključno z njenim zakonom.

... Raziskovalni avanturist Nigel Marven bo pri potovanju vzdolž ožine med Severno in Južno Ameriko odkrival izjemne divje živali in ganljive zgodbe. Honduras velja za eno z vrstami najbolj bogatih držav Srednje Amerike.

Dobite ju po svetovnih cenah. V Mojem Telekomu le ... V teh dneh Kolektor CPG zaključuje širitev 800 metrov dolgega odseka ceste s pripadajočo komunalno opremo skozi Borjano.

POVEZANE KNJIGE