Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji

Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji - Jean Anthelme Brillat-Savarin | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean Anthelme Brillat-Savarin
DIMENZIJA
11,84 MB
IME DATOTEKE
Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji.pdf
ISBN
8071225623444

OPIS

Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo ... OPOMBA UREDNIKA FRANCOSKE IZDAJE: Slog in misel Brillat- Savarina pričata o avtorjevi neoporečni izvirnosti in zanosu. Kljub temi ni mogoče zamolčati, da je njegova Fiziologija okusa precej nemetodično delo, kamor je na koncu življenja stlačil tako najboljše kot najslabše prvine. Jean Anthelme Brillat-Savari: Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji (Krtina, 2005) na mizo mu namreč ne bi postavili le krepke, bistre zlatorumene goveje juhe, nego tudi izjmeno mehek, sočen in okusen, dober (read my lips, frenči: i-z-j-e-m-n-o m-e-h-e-k, s-o-č-e-n i-n o-k-u-s-e-n, d-o-b-e-r!) kos tafelspitza ... Pojavi se med dvajseterico tako imenovanih Profesorjevih aforizmov, ki bralca uvedejo v knjigo francoskega polihistorja Jeana Anthelma Brillat-Savarina, Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji.

Pač ni bral velikega kulinaričnega profesorja Jeana Anthelma Brillat-Savarina, ki je v svojih meditacijah o transcedentalni gastronomiji (Fiziologija okusa) že v 18. stoletju postavil uživanje ob jedi na ... Fiziologija okusa ali Meditacije o transcedentalni gastronomiji 13; Knowledge and business challenge of globalisation in 2010 2; Managementformen im Tourismus 11; Obdavčitev podjetij 12; Organiziranje računovodstva v povezavi s finančno funkcijo 15; Osnove analize poslovanja 16; Poslovodno računovodstvo 1; Priročnik za pisanje oglasov 14 ... Ali kot najboljši prijatelj, ki je kosmat po vseh štirih nogah in tako hlasta, če je dobro, da potem po vsem stanovanju lovi sapo … Pač ni bral velikega kulinaričnega profesorja Jeana Anthelma Brillat-Savarina, ki je v svojih meditacijah o transcedentalni gastronomiji Fiziologija okusa že v 18.

POVEZANE KNJIGE