Čitanka

Čitanka - Danilo Kiš | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Kiš
DIMENZIJA
9,19 MB
IME DATOTEKE
Čitanka.pdf
ISBN
5251916391537

OPIS

V življenju in delu Danila Kiša tiči prav toliko brezkompromisnosti in protislovnosti, da vedno znova spodbujata k premisleku. Z mojstrskim, alkimističnim obvladovanjem jezika - pa naj gre za leposlovje, esejistiko ali polemiko - preplete življenje in literaturo, in zadene v živec. Nič čudnega, da se o njem neprestano razpravlja, njegova dela dela pa prevaja v najrazličnejše jezike. Pričujoči pregled Kiševega ustvarjanja razkriva razsežnosti njegovih literarnih postopkov, ki so zaradi svoje avantgardnosti naleteli tako na navdušenje, kot na obsojanje, ter aktualnost njegove tematike, ki črpa iz strahot 20. stoletja na eni strani in lastne izkušnje na drugi.

Ljubljana: Fakulteta za varnostne vede, 2012) Vigeland's Angry Boy, Statue in Frogner Park, Oslo (Foto: prof. Bojan Dobovek) 1.

Profil Klett, 2020. Sva materijalna prava su vlasništvo tvrtke Profil Klett d.o.o.

POVEZANE KNJIGE