Zgodbe, basni, utrinki

Zgodbe, basni, utrinki - Augusto Monterroso | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Augusto Monterroso
DIMENZIJA
8,48 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe, basni, utrinki.pdf
ISBN
7194974075788

OPIS

Idej mu pri tem ne zmanjka. O tem priča tudi izbor Monterrosovih kratkih zgodb z naslovom Zgodbe, basni, utrinki, ki je izšel pri Cankarjevi založbi. Zgodbe, basni, utrinki (cena: 24,94 evra) Izbrane zgodbe slovenskemu bralcu prvič ponujajo širši vpogled v delo gvatemalskega velemojstra kratke proze Augusta Monterrosa.

Dodaj v košarico ... Oglejte si utrinke s prireditev. Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih in dogodkih s področja ohranjanja in varstva kulturne dediščine, o splošnih informacija povezanih z zakonodajo, razpisi, aktualnih razstavah in publikacijah kot tudi o domačih in mednarodnih projektih povezanih z našo kulturno dediščino. Aleš Mustar: Srednja leta Augusto Monterroso: Zgodbe, basni, utrinki Borut Korun: Zadnji inkovski zaklad Siegfried Kracauer: Filmska čitanka Recenzije so napisali Petra Koršič, Gregor Podlogar, Katarina Mahnič in Denis Valič. Zgodbe, basni, utrinki Augusto Monterroso je bil gvatemalski mojster kratke zgodbe, a ne samo gvatemalski, Monterroso je bil mojster kratke zgodbe nasploh, podobno kot Carver, s to razliko, da je Monterrosova proza bistveno bolj prežeta z liriko in humorjem, za povrh vsega... V oddaji S knjižnega trga bomo najprej ocenili pesniško knjigo Aleša Mustarja Srednja leta, nato pa se bomo posvetili še kratki prozi Augusta Monterrosa Zgodbe, basni, utrinki, […] »Lepo pozdravljeni tukaj v Mariboru! Zunaj sije sonce, vi ne bi bili tukaj, če ne bi sonca venomer videli, tudi takrat, ko ste - tako kot rečemo na Štajerskem - v dreku, ne.... Zgodbe naj imajo naslov, da jih bomo lažje uvrstili.

POVEZANE KNJIGE