Tesla, portret med maskami

Tesla, portret med maskami - Vladimir Pištalo | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Pištalo
DIMENZIJA
4,78 MB
IME DATOTEKE
Tesla, portret med maskami.pdf
ISBN
2600968577076

OPIS

Romana Tesla, portret med maskami, ki velja za »najprepričljivejšo biografijo edinega gromovnika med ljudmi«, ni mogoče umestiti med biografske romane. To je nenavadna pripoved o zelo nenavadnem človeku, umetniška upodobitev, ki skozi tri poglavja, Mladost, Amerika in Novo stoletje, odstira in osvetljuje notranji svet genija.Literarni lik Nikole je postavljen med številne druge literarne like tako, da ga spoznavamo skozi njegove misli, občutja, strahove in zablode, uspehe in neuspehe, vzpone in padce, predvsem pa skozi samoto, osamljenost, to njegovo najvztrajnejšo sopotnico. Dogodki iz resničnosti so samo izhodišče za številne ekskurze v iracionalno in nadrealno. To je roman o Teslovem medvibriranju v svetu in nad svetom, kjer je resničnost z različnimi pripovednimi postopki interpretirana tako, da se želi bralec na koncu znova vrniti na začetek.

Kocbek, življenje in delo * Doma in v tujini je najbolj znan po romanu Tesla, portret med maskami, ki je predlani v slovenskem prevodu izšel pri založbi Modrijan. Junija letos je ugledala luč sveta še ena izmed njegovih mojstrovin, ki jo je, tako pravi, pisal pravzaprav vse življenje: biografija Iva Andrića. Tesla metamorfoza za zdravljenje in evolucijo Pištalo Vladimir Tesla, portret med maskami Pištalo Vladimir Tesla, portret med maskami Bloom Harold Tesnoba vplivanja Aubreht Dejan Tesnoba, dolgčas in obup Carluccio Antonio Testenine Peršolja Patricija Teta Alma in gospod čas ... Nastopila bo že prvi dan festivala, v torek, 5.

Ni mogel pripadati instituciji, bil je anarhist. Najbolj je bil navezan na mamo. Literarizirana biografija srbsko-ameriškega izumitelja Nikole Tesle pod naslovom Tesla, portret med maskami je projekt, pri katerem je skušal njegov avtor Vladimir Pištalo (1960) predvsem »izklopiti« grozečo glasbo, ki jo zaslišimo ob Teslinem imenu.

POVEZANE KNJIGE