Semiotski obrat

Semiotski obrat - Paolo Fabbri | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paolo Fabbri
DIMENZIJA
8,38 MB
IME DATOTEKE
Semiotski obrat.pdf
ISBN
4562310536442

OPIS

Fabbrijeva knjiga z obilico duhovitih primerov pokaže, kako večplastna je že preprosta komunikacija, kako se izražamo, da nas bodo razumeli ali pa govorimo tako, da ne povemo ničesar. Če res želimo razumeti drug drugega moramo poleg izgovorjenega upoštevati tudi geste, čustva, dejanja - torej telesnost v najširšem smislu. Vse to je po Fabbriju del procesov, skozi katere ustvarjamo pomen in prav zato je komunikacija nazadnje zmeraj prevajanje, saj smo si, četudi govorimo "isti" jezik, različni vsaj glede tega, kako ga govorimo. Knjiga Semiotski obrat je primerno čtivo tako za jezikoslovce kot komunikologe, piarovce in politike, študente in učitelje jezikov, psihologe in nevrologe, tiste, ki berejo romane, in one, ki raje gledajo filme.

2020. Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani. Leto izida: 2020 Št.

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje. Leto izida: 2020 Št. strani: 222 Tip vezave: mehka vezava ISBN: 978-961-06-0410-5 Semiotski obrat.

POVEZANE KNJIGE