Vesolje zgodb

Vesolje zgodb - Sašo Dolenc | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sašo Dolenc
DIMENZIJA
7,4 MB
IME DATOTEKE
Vesolje zgodb.pdf
ISBN
1614786513252

OPIS

»Danes je še kako pomembno, da mislimo z lastno glavo in ne nasedemo vsaki trditvi, na katero naletimo. Po eni strani nas bombardirajo z informacijami, tudi lažnivimi, po drugi pa se ni bilo nikoli lažje podučiti, kaj je res in kaj ne. Knjiga Vesolje zgodb – eseji o znanosti nam pomaga oblikovati lastno mnenje o svetu, ki temelji na zbiranju in vrednotenju informacij, učenju in grajenju zdravih argumentov. To je pot, ki nam omogoča, da se znamo v življenju dobro odločati, zraven pa neverjetno uživamo, saj vidimo dogodkom in informacijam pod kožo, jih torej razumemo. Pravilnega odločanja in razumevanja brez informacij ni. Sašo Dolenc navaja rezultate številnih raziskav, ki jih v knjigi odlično povzema in umešča v širšo sliko. Področja so raznolika, kar je privilegij, ki ga lahko uporabi avtor s tako široko razgledanostjo in izkušnjami v razumljivem razlaganju sicer zapletenih pojavov.« Tomaž Zwitter

Filozof in fizik je pred kratkim izdal novo knjigo kratkih esejev o znanosti Vesolje zgodb. Vabljeni, da vanj vstopite tudi prek ušes! V novi knjigi Vesolje zgodb, ki jo izdaja avtorjeva matična založba Kvarkadabra, sicer ne dobimo zgodb o vesolju, pač pa navidezno razpršene eseje, zgodbe in anekdote, ki jih avtor zasnuje na podlagi najnovejših poljudnoznanstvenih knjig, člankov in osebnih izkušenj.

Tema je bila dojemanje in razumevanje časa. Poglej Vesolje zgodb : eseji o znanosti Sašo Dolenc Poglej Policija Jo Nesbo Poglej Tiho dekle Tess Gerritsen Poglj Mislice: deset pravljic Feri Lainšček Licence. Elektronske knjige na portalu BIBLOS naslovnica povezava na Biblos naslov avtorji Poglej Noč v Reykjaviku Brina Svit Sašo Dolenc je nedvomno med našimi najuspešnejšimi avtorji na področju poljudne znanosti, saj mu uspeva zapletene znanstvene dosežke razložiti širši javnosti na jasen in zanimiv način s tem, da ostane pri tej razlagi natančen in znanstven. Naslovi zgodb 1.

POVEZANE KNJIGE