Narobe svet in druge pesmi za mladino

Narobe svet in druge pesmi za mladino - Alojz Gradnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojz Gradnik
DIMENZIJA
8,85 MB
IME DATOTEKE
Narobe svet in druge pesmi za mladino.pdf
ISBN
1594212860498

OPIS

Knjiga Alojza Gradnika Narobe svet je mednajstarejšimi v naši šolski knjižnici, izšla je namreč davnega leta 1953. V tem dolgem času je večkrat odhajala v šolskim torbah na domove učencev in prehajala iz roke v roko, da so listi potemneli in se je rumena platnica obrabila. Knjiga je bila naša zvesta spremljevalka na vseh šolskih prireditvah, ko smo z veseljem zapeli in recitirali Gradnikove verze. Za nas je postala tako pomembna, da smo tudi sami hoteli stopiti na njene strani in postati del pesmi. Gradnikove verze smo prenesli v barve in pesniške like upodobili v slikah. Tako se muha v vijolični obleki suka, krtek iz krtine svoj rožnati smrček rine, vsak iz svojega griča gledata se pastir in pastirica, naj živi še Mojškra Mara, lepa je in nasmejana, z rumenim soncem obsijana.S prepletanjem verzov in slik je nastala nova izdaja knjige Narobe svet, ki je tu pred vami. V knjigi so ponatisnjena vsa besedila iz prve knjige, vključili smo še pesem Sveta Neža trosi bisere, ki jo je pesnik iz Medane v tridesetih letih prejšnjega stoletja posvetil sinu Sergeju Gradniku. Knjiga je namenjena mladim bralcem, radovednim otrokom in igrivim odraslim. S sprehodom po Gradnikovih verzih bralec spozna način življenja naših pranon in pranonotov, preizkusi bistrost svojega uma z reševanjem ugank in začuti, da se v narobe svetu skriva zaklad domišljije. Srčna hvala vsem, ki so pripomogli k izidu knjige.

Ti zanje vedi ... Ali je kaj nenavadnega, če ima njegova mladinska pesniška zbirka naslov Narobe svet in druge pesmi za mladino? Alojz Gradnik. Narobe svet Če krava žene hlapca past, če žago žaga v gozdu ... Lucipeter * Narobe svet in druge pesmi za mladino * Nezbrane pesmi * Neobjavljene pesmi * Nezbrane otroške pesmi * Neobjavljene otroške pesmi * Fragmenti Artikel se nahaja še v naslednjih kategorijah: Knjige » Književnost * leposlovje » Poezija Alojz Gradnik, Narobe svet, in druge pesmi za mladino, Mladinska knjiga, Ljubljana, 1953.

Knjiga za odrastlo mladino - Jožef Stritar - 15 eur LETALA: Zgodovinski pregled letalstva - Ian Graham - 10 eur LETEČA LADJA in druge Lužiško-srbske pravljice - 10 eur - prodano LETO V PESMI UJETO: Zbirka otroških pesmi, besednih iger, pregovorov in ugank za koroško mladino - 10 eur - prodano LIHOŽERCI ZA VEDNO - Pavel Šrut ... Artikel Igrive in hudomušne pa tudi malce poučne rime ki so izhajale v Cicibanu vrtčevske šolske cicibane vabijo k branju spoznavanju raznolikih odtenkov maternega jezika ritma melodije Skozi zabavne zgodbe o ladji iz čokolade jo njeni potniki pojedo skritih živalih parnikih (tistih stvareh paru) abecedi pesnik odkriva prefinjene plasti kot enakozvočnice večpomenke samoglasniki ... VOLK SPOKORNIK in druge povesti za mladino - Ksaver Meško 15,00 € VSEVEDNIK ZA DEKLETA - Roger Coote 10,00 € ŽABE - Fran Erjavec 10,00 € ZAČARANI KROGI. Bajke in pravljice - Radivoj Rehar 10,00 € ZATO, KER JE NA NEBU OBLAK - Ela Peroci 10,00 € ZBRANO DELO - Josip Ribičič 30,00 € ZIMSKI VEČERI. 1953 NAROBE SVET IN DRUGE PESMI ZA MLADINO.

POVEZANE KNJIGE