Izjave 10-letja

Izjave 10-letja - Tomaž Lavrič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Lavrič
DIMENZIJA
5,42 MB
IME DATOTEKE
Izjave 10-letja.pdf
ISBN
6064779487074

OPIS

Iz knjige: »Zavihal sem torej rokave, se zakopal med zaprašene digitalne arhive in plesnive stare bukve vezanih letnikov in izbrskal vse, kar je bilo v tem času v rubriki Izjave tedna izjavljenega. Ko sem vse kritično prečesal in precej neužitnega zmetal ven, je ostal cvetober 1136 izjav, od tega slaba polovica ilustriranih. Zmagoviti izjavljalec desetletja je Janez Janša z 32 umotvori, tesno za petami mu je Borut Pahor s 27, Zoran Jankovič, Karl Erjavec in Dimitrij Rupel pa jima sledijo v lahnem drncu.« Tomaž LavričTomaž Lavrič (1964) je fenomen med slovenskimi striparji, kar dokazuje z izjemno delavnostjo, virtuoznim obvladovanjem stripovskega jezika, popularnostjo in kritiškim priznanjem. Njegova stripografija obsega zavidljivo število naslovov, med njimi Rdeči alarm (1996), Ratmana (1997), Bosanske basni (1997); ki so izšli v samozaložbi, pa Ekstremne športe (2001, Mladina), Diarejo (2003, Mladina) ter Sokola in golobico (2008, Mladina). Poznan in cenjen je tudi v tujini, kjer je izšlo kar nekaj prevodov njegovih del, kot tudi izvirnih izdaj za založnike, kot so Glénat (FR), Casterman (FR) in Magic Press (IT). Pri Stripburgerju je doslej izdal album Slepo sonce (2004), kot urednik in eden od avtorjev pa je sodeloval tudi pri obsežni stripovski antologiji Slovenski klasiki (2009, Stripburger/Forum Ljubljana in Mladina).

Tomaž Lavrič ... IZJAVE 10-LETJA 1995 - 2005, Tomaž Lavrič 264 strani, trda vezava, Mladina 2005, lepo ohranjeno. Ni se še dobro posušila tiskarska barva na recenziji knjige Izjave 10-letja 2006-2016, že je poklical urednik, me obvestil, da bo Tomo prejel nagrado Prešernovega sklada, in mi naložil, naj napišem članek o njem. A že spet, sem zavil z očmi, saj sem postal že pravi Lavričev osebni hagiograf. Knjigo Izjave 10-letja lahko naročite na na tej povezavi.

Četiri decenije jugoslovenske elektroprivrede 1945-1955-1985 = Quatre decennies de l'él'ectricité de Yougoslavie = Četyre desjatiletija jugoslavskogo elektrohozjajstva = Four decades of the Yugoslav electric power industry. Več bistroumnih izjav znanih Slovencev in politikov pa najdete v zbirki Izjave 10-letja, ki je na voljo v Strip.art.nici Buch. ⬇️⬇️ #IZJAVAtedna 👉 »Globalno segrevanje je samo najnovejši izgovor za uvajanje socialističnega avtokratskega sistema.« Bodi obveščen : Sončna Pošta: Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom. ...Izjave 10-letja.

POVEZANE KNJIGE