Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area

Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area.pdf
ISBN
8076210702437

OPIS

Zgoščenka Hodili so jih poslušat prinaša petintrideset dokumentarnih zvočnih posnetkov s kamniškega območja. Spremljanje zvočnih svetov tega prostora vse do današnjega dne, ki se vsebinsko navezuje na znanstveno monografijo Na poti v Kamnik Marije Klobčar, razkriva nekatere doslej neopažene podobe pesemskega bogastva in omogoča globlje razumevanje starejšega pesemskega gradiva, posnetega predvsem v Tuhinjski dolini in v območju pod Grintovci. Skozi predstavljeno pesemsko izročilo se z odsevi vsakdanjega življenja izrisujejo notranja raznolikost območja, zgodovinske posebnosti, družbeno nasprotje med Kamnikom in okolico, nekatere poklicne pripadnosti in šege, hkrati pa tudi sodobni odnos do izročila. Ti pomeni so pojasnjeni v spremljajoči publikaciji, ki z uvodnim besedilom Marije Klobčar, s pojasnili posamičnih pesmi v slovenskem in angleškem jeziku in s fotografijami dopolnjuje pesemski niz.

Marjance Klobčar Na poti v Kamnik. imenovana »Hodili so jih poslušat«, ki je izšla januarja 2017. Dr.

Ko smo si ogledali notranjost, je bil čas za odhod nazaj v Kamnik v Cirius in s tem so se za našo skupino pri lovstvu zaključili projektni dnevi. Moje mnenje je, da smo se zabavali in pokazali so nam veliko ... Kamnik in Komenda), javnimi zavodi in drugimi subjekti s področij kulture, vzgoje, izobraževanja, turizma.

POVEZANE KNJIGE