Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area

Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,84 MB
IME DATOTEKE
Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area.pdf
ISBN
5736019419182

OPIS

Zgoščenka Hodili so jih poslušat prinaša petintrideset dokumentarnih zvočnih posnetkov s kamniškega območja. Spremljanje zvočnih svetov tega prostora vse do današnjega dne, ki se vsebinsko navezuje na znanstveno monografijo Na poti v Kamnik Marije Klobčar, razkriva nekatere doslej neopažene podobe pesemskega bogastva in omogoča globlje razumevanje starejšega pesemskega gradiva, posnetega predvsem v Tuhinjski dolini in v območju pod Grintovci. Skozi predstavljeno pesemsko izročilo se z odsevi vsakdanjega življenja izrisujejo notranja raznolikost območja, zgodovinske posebnosti, družbeno nasprotje med Kamnikom in okolico, nekatere poklicne pripadnosti in šege, hkrati pa tudi sodobni odnos do izročila. Ti pomeni so pojasnjeni v spremljajoči publikaciji, ki z uvodnim besedilom Marije Klobčar, s pojasnili posamičnih pesmi v slovenskem in angleškem jeziku in s fotografijami dopolnjuje pesemski niz.

Tako že vnaprej veste, kaj lahko pričakujete.. Mladi, učenci, dijaki.

Če menite, da potrebujete pomoč pri uporabi programa, lahko obiščete naše karierno središče, urad za delo ali povprašate pri najbližji ljudski univerzi. Val medososedskih sporov, ki naj bi jih v eni od kamniških vasic v zadnjem letu sprožila priseljenka, zaposluje policiste, ki pa so v dotičnem primeru praktično nemočni. Kako v takem primeru ukrepajo državne institucije, zakaj se po letu dni kljub pozivom k ukrepanju problem le stopnjuje in ... Policisti Policijske postaje Kamnik so uspešno preiskali serijo več vlomov v kamniške gostinske lokale, ki naj bi jih osumljeni 29-letni Ljubljančan, ki se že nahaja v priporu, izvršil v začetku tega leta.

POVEZANE KNJIGE