Alica v nori deželi

Alica v nori deželi - Evald Flisar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Evald Flisar
DIMENZIJA
8,56 MB
IME DATOTEKE
Alica v nori deželi.pdf
ISBN
7264489269278

OPIS

Če mislite, da je Alica potem, ko se je vrnila iz Čudežne dežele, uživala v dolgočasnih dneh navadne deklice, ki pridno hodi v šolo, se motite.Pri dvanajstih (trmoglava in z diplomami treh fakultet) je skočila za svojim stricem, svetovno znanim profesorjem Skočirjem, naravnost v ledeno jezero, čeprav ji je jasno in glasno povedal, da je noče vzeti s seboj.In ko ju je naplavilo na obalo neznane dežele, si je gladko izmislila, da jo je povišal v asistentko! Še dobro, da profesor Skočir proti taki trmi še ni izumil zdravila, sicer bi Alico prikrajšal za nepozabne dogodivščine v Poteruniji.

Igra, ki jo odlikuje izbrušenost dialogov in običajna mera duhovitega »flisarjevskega« humorja, je primerna tako za šolske odre kot za eko bralno značko. Alica v nori deželi. Naloži sliko.

Ljubljana, Vodnikova založba (DSKG), Sodobnost International, 2010; Vir. Predstava Alica v čudežni je v novomeškem Anton Podbevšek Teatru (APT) v režiji Magdalene Reiter nastala po istoimenskem delu leta 1898 umrlega angleškega pisatelja Lewisa Carrolla in v koprodukciji Lutkovnega gledališča Ljubljana.. Nadrealističen in večplasten svet nenavadnih prebivalcev Carrollova Alica v čudežni deželi v tolmačenju režiserke in koreografinje Magdalene Reiter ... Alica v čudežni deželi je igriva in domiselna upodobitev, ki jo lahko prebiramo kot zgodbo o odraščajočem dekletu.

POVEZANE KNJIGE