Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom

Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom - Sherman Alexie | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sherman Alexie
DIMENZIJA
12,96 MB
IME DATOTEKE
Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom.pdf
ISBN
3814789332610

OPIS

»Mislil sem si, da je svet razdeljen na plemena,« sem rekel. »Črno-belo. Na Indijance in belce. Pa vidim, da to ni res. Svet je razdeljen samo na dve plemeni: ljudi, ki so kreteni, in ljudi, ki niso.«Junior je doma v indijanskem rezervatu Spokane. Poseben je in nadarjen, odrašča v okolju, ki je vse prej kot spodbudno. Ko ugotovi, da si ne želi končati kot večina pripadnikov njegovega plemena, vzame življenje v svoje roke in se vpiše v srednjo šolo, na katero hodijo sami belci. Najde dobre prijatelje, sledi svojim sanjam in se izvije utečeni življenjski usodi povprečnega spokanskega Indijanca.Snov za roman je večkrat nagrajeni ameriški pisatelj, pesnik in režiser indijanskih korenin Sherman Alexie (1966) črpal iz lastnih izkušenj. Zanj je prejel več nagrad, med njimi leta 2007 nagrado National Book Award for Young People’s Literature. Knjiga je bila leta 2008 uvrščena med deset najboljših knjig za mladino, ki jih priporoča Ameriška zveza mladinskih knjižničarjev (YALSA), priljubljena je med bralci po vsem svetu.

Ljubljana: Mladinska knjiga, 2017 ... Založba Mladinska knjiga ti za branje na računalniku brezplačno ponuja knjigo Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom. Svoje mnenje o knjigi mi lahko pošlješ na moj e-naslov: [email protected]

rok: ----- ... ali Alexie, S.: Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom Roki za preverjanje prebranih knjig: 1.

POVEZANE KNJIGE