Slovenske opere

Slovenske opere - Henrik Neubauer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henrik Neubauer
DIMENZIJA
3,98 MB
IME DATOTEKE
Slovenske opere.pdf
ISBN
8990619585046

OPIS

Monumentalna monografija oseminosemdesetletnega režiserja, koreografa in plesalca Henrika Neubauerja, ki je vse življenje deloval v operno-baletnih sferah in je napisal dolgo vrsto knjig o plesu, gibu, baletu, odrski igri, koreografiji in glasbeno-gledaliških delih slovenskih skladateljev, nam tokrat predstavlja vse slovenske opere, ki so nastale od 18. stoletja do danes. Niz oddaj Po poteh slovenske opere bo popestril osem nedeljskih večerov.

Morda je v tem smislu še posebno močna italijanska glasba. Ljudje nam večkrat rečejo, da se jim, kadar pojemo italijanske skladbe, zdi, kot da so v Italiji. Poleg ponovitev in obnovitev uspešnih predstav preteklih sezon jo čaka premiera nove slovenske opere Koda L (Milko Lazar) v ljubljanski operni hiši v marcu 2019, sezono pa bo zaključila v Belgiji - na oder Zomeropere Alden Biesen se vrača kot Isabella, naslovna vloga opere G.

POVEZANE KNJIGE