Slovenske opere

Slovenske opere - Henrik Neubauer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henrik Neubauer
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Slovenske opere.pdf
ISBN
8478828316782

OPIS

oktobra bo v Dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu izvedena prva opera Belin iz leta 1780, ki velja za prvo opero v slovenskem jeziku. Premiera Marpurgov, nove slovenske opere Nine Šenk in Igorja Pisona Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bosta v petek, 2.

Morda je v tem smislu še posebno močna italijanska glasba. Ljudje nam večkrat rečejo, da se jim, kadar pojemo italijanske skladbe, zdi, kot da so v Italiji. Poleg ponovitev in obnovitev uspešnih predstav preteklih sezon jo čaka premiera nove slovenske opere Koda L (Milko Lazar) v ljubljanski operni hiši v marcu 2019, sezono pa bo zaključila v Belgiji - na oder Zomeropere Alden Biesen se vrača kot Isabella, naslovna vloga opere G.

POVEZANE KNJIGE