Sedma funkcija jezika

Sedma funkcija jezika - Laurent Binet | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Laurent Binet
DIMENZIJA
7,48 MB
IME DATOTEKE
Sedma funkcija jezika.pdf
ISBN
4057228970791

OPIS

Kako se je lahko semiologija, ki se je rodila iz lingvistike in skorajda končala kot nedonošen spaček, namenjen proučevanju najbolj bornih in najbolj omejenih govoric, in extremis spremenila v nevtronsko bombo? Z operacijo, ki ni brez zveze z Rolandom Barthesom.25. februarja 1989 je filozof Roland Barthes doživel usodno nesrečo. Toda ali je šlo res za navadno nesrečo? 35 let pozneje je Laurent Binet, ki je tako navdušil s prvencem HHhH, ponovno odprl ta »primer« in nastala je svojevrstna detektivka, ki si zelo duhovito, ponekod že kar nesramno privošči tudi pri nas dobro znane akterje francoske teoretske scene. V napeto romaneskno zgodbo, ki se z osupljivo verjetnostjo naslanja na realna dejstva in dogodke, je Binet vključil številne intelektualne ideje in koncepte, tako da se roman kljub vsej ironiji lahko bere tudi kot nekakšno ljubezensko pismo francoski teoretični misli 20. stoletja.

Laurent Binet: Sedma funkcija jezika. Izdavač: Fraktura.

V opisovanju nevsakdanjih spolnih praks Binetova proza dobi še perverzno seksualno konotacijo, kakršno smo slovenski bralci vajeni denimo iz romanov Vitomila Zupana, ki je na podobno atraktiven način mešal ideologijo in spolnost. Sedma funkcija jezika - parodirani krimić u akademskom svijetu. Laurent Binet: Sedma funkcija jezika.

POVEZANE KNJIGE