Haloško petje na tretko

Haloško petje na tretko Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,24 MB
IME DATOTEKE
Haloško petje na tretko.pdf
ISBN
3466479800791

OPIS

Način petja na tretko je znan v različnih delih slovenskega etničnega prostora, vendar pa ta izdaja temelji na gradivu, ki je bilo posneto v Halozah. V prvem delu monografije avtorji Lojzka Merc, Mirko Ramovš in Jasna Vidakovič posredujejo spomine na svoja prva srečanja s petjem na tretko v Halozah. Urša Šivic ta način petja opredeli z etnomuzikološkega vidika, predstavitev pa dopolni z notnimi primeri. Drugi del monografije predstavlja pesmarica s transkripcijami pesmi, zapetih v načinu na tretko. Omenjeno transkribirano gradivo dopolnjuje zgoščenka z istim naslovom, ki strokovnim besedilom in objavljenim pesmim dodaja zvočno plat.

Hitra dostava, okusna in velika pizza, prijazen dostavljalec ter pohvala za prebrano sporocilo v opombah. Seznam publikacij Založbe ZRC, ki bodo predstavljene na prvi redni novinarski konferenci v letu 2017. Ta bo v torek, 21.

Tako sta v začetku leta 2017 izšli knjiga in zgoščenka z naslovom Haloško petje na tretko, in sicer z denarno podporo Občine Podlehnik, Ministrstva za kulturo in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) ter v sozaložništvu Založbe ZRC in JSKD. Prejšnji mesec je Glasbenonarodopisni inštitut Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti predstavil nove izdaje, med drugim tudi zgoščenko o značilnem haloškem načinu ljudskega petja »na tretko«, poleg zgoščenke pa je izšla tudi monografija o isti temi. Nedvomno je petje na tretko prezrta zvočna posebnost, ki se je tako utopila v preteklosti, da se je izgubilo splošno zanimanje zanjo. Monografija in plošča Haloško petje na tretko dr.

POVEZANE KNJIGE