Slovenija, moja dežela

Slovenija, moja dežela - Darja Kerec, Božo Repe | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Kerec, Božo Repe
DIMENZIJA
10,65 MB
IME DATOTEKE
Slovenija, moja dežela.pdf
ISBN
8979293869874

OPIS

Družbena revolucija v osemdesetih letihKnjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.Zajema dogajanje od Titove smrti, razpadanja države in alternativnih političnih gibanj do provokativne kulture, majniške deklaracije in plebiscita, glasbo, film, modo in še marsikaj. V ospredju so civilna gibanja, ki so odločilno prispevala k rasti zavesti, da bi se Slovenija lahko osamosvojila. Pri tem je imela močno vlogo tudi akcija Slovenija, moja dežela, po kateri so nas kmalu poznali v vsej Jugoslaviji. K prebujanju zavesti so pomembno prispevali tudi tednik Mladina, razvoj panka, prispevki v Tribuni, delovanje ZSMS, 57. številka Nove revije ...Na koncu knjige je dodana strnjena kronologija pomembnejših dogodkov od 1974 do 1990.

... da moja hči ne bo le Angležinja z eksotično vzhodnoevropsko mamo in močno akcentuirano slovenščino.

Fm A# D# Cm Lepota dežele je sloves njen, Fm A# D# D#7 njeni ljudje smo njeno ime. G# D# Ponosno ime. Slovenija moja dežela 22.06.2016, 10:15 Robert Božič.

POVEZANE KNJIGE