Slovenija, moja dežela

Slovenija, moja dežela - Darja Kerec, Božo Repe | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Kerec, Božo Repe
DIMENZIJA
3,15 MB
IME DATOTEKE
Slovenija, moja dežela.pdf
ISBN
2786318403909

OPIS

Družbena revolucija v osemdesetih letihKnjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.Zajema dogajanje od Titove smrti, razpadanja države in alternativnih političnih gibanj do provokativne kulture, majniške deklaracije in plebiscita, glasbo, film, modo in še marsikaj. V ospredju so civilna gibanja, ki so odločilno prispevala k rasti zavesti, da bi se Slovenija lahko osamosvojila. Pri tem je imela močno vlogo tudi akcija Slovenija, moja dežela, po kateri so nas kmalu poznali v vsej Jugoslaviji. K prebujanju zavesti so pomembno prispevali tudi tednik Mladina, razvoj panka, prispevki v Tribuni, delovanje ZSMS, 57. številka Nove revije ...Na koncu knjige je dodana strnjena kronologija pomembnejših dogodkov od 1974 do 1990.

tenisač) osvojila enega od štirih turnirjev za Grand Slam med posamezniki.To ji je uspelo leta 1977, ko je v finalu za Odprto prvenstvo Francije s 6-2, 6-7 in 6-1 premagala Romunko Florento Mihai.. Nadaljuj z branjem "Mima, teniška legenda" → Multimedijski predvajalnik RTV Slovenija; sporedi, ogled programov v živo prek spleta, arhiv oddaj in prispevkov Slovenija moja dežela, Ljubljana, Slovenia.

Sprva je bila akcija zasnovana izključno za promocijo ... "Slovenija - moja dežela" je primer velike in dovršene oglaševalske akcije, ki je nastala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja za potrebe slovenskega turizma. Naročnik akcije je bila Gospodarska zbornica Slovenije, njen izvajalec pa Studio marketing Delo, ki je bil v tistem času vodilna ... Slovenija, moja dežela: Spoznajmo Slovenijo.

POVEZANE KNJIGE