Slava vojvodine Kranjske

Slava vojvodine Kranjske - Janez Vajkard Valvasor | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Vajkard Valvasor
DIMENZIJA
11,56 MB
IME DATOTEKE
Slava vojvodine Kranjske.pdf
ISBN
9346919667333

OPIS

Prenovljena izdaja najbolj obsežnega dela o naših krajih. Sodobno oblikovana in pregledana. Izbor iz bogate vsebine, ki navdušuje že stoletja. Z več kot 50 izvirnimi bakrorezi, od tega 10 velikega formata.Po zaslugi barona Janeza Vajkarda Valvasorja je pred več kot 300 leti izšlo doslej nepreseženo znanstveno delo o naših krajih, SLAVA VOJVODINE KRANJSKE. Gre za izjemen knjižni spomenik in veličastno mojstrovino, ki bralca popelje po slovenskih deželah 17. stoletja. Slava vojvodine Kranjske s svojo bogato vsebino in iskrivo-šegavim načinom pripovedi navdušuje tudi nove generacije ter še vedno sodi med aktualne knjige, ki sodijio v vsak slovenski dom.V njej poiščite: premišljen izbor iz najpomembnejšega in najbolj obsežnega dela o naših krajih;slikovite in natančne opise vasi, krajev in mest, številne naravne in kulturne znamenitosti;opise prebivalcev in njihove navade, šege, vraže in zanimivosti; zgodovinska dejstva in dogodke, ki so zaznamovali skupno narodovo preteklost;mnoge zgodbe, anekdote, pripovedi in legende. Slavo vojvodine Kranjske je v tej izdaji prevedel dr. Mirko Rupel, spremno besedo je prispeval dr. Branko Reisp, besedila pa izbral Bogomil Gerlanc.ZAKAJ JE SLAVA VOJVODINE KRANJSKE ŠE DANES IZJEMNEGA POMENA?-ker gre za najobsežnejše in najbolj temeljito delo o naših krajih in naših prednikih;-ker tudi v svetovnem merilu sodi med najboljša znanstvena dela iz tega obdobja;ker krepi zavest o povezanosti slovenskega naroda;-ker gre za zanesljiv vir podatkov o naravi, ljudeh, običajih, družbeni ureditvi in kulturi;-ker gre za temeljno delo za vse, ki jih zanima zgodovina, geografija in etnologija;-ker predstavlja bogato zakladnico znanja, podatkov in zanimivosti za vsako slovensko družino!

V njej je Valvasor Kranjsko predstavil s pomočjo zgodovine, geografije, topografije, medicine, etnologije, biologije, geologije in drugih ved. Spletna stran v namen boljše izkušnje in v analitične namene uporablja neškodljive piškote. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo. Slava vojvodine Kranjske (Die Ehre dess Hertzogthums Crain) je izšla leta 1689 v Nürnbergu v nemščini.

Med letoma 1687 in 1688 sta Janez Vajkard Valvasor in Jernej Ramschissl pripravila bogato iluminirani unikatni rokopis Opus Insignium Armorumque ali Das Grosse Wappenbuch. SLAVA VOJVODINE KRANJSKE. Vrh in hkrati sklep Valvasorjevega znanstvenega dela je njegovo največje in najpomembnejše delo Die Ehre des Herzogthums Krain (Slava vojvodine Kranjske), ki je izšlo leta 1689 pri riskarju Moritz Endterju v Nürnbergu. Na interaktivnem zemljevidu sem našel(a) žmohtne Valvasorjeve opise naših krajev, naših ljudi.

POVEZANE KNJIGE