Rdečelaska

Rdečelaska - Orhan Pamuk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orhan Pamuk
DIMENZIJA
3,90 MB
IME DATOTEKE
Rdečelaska.pdf
ISBN
1987370677189

OPIS

Vstopimo v Istanbul sredi osemdesetih let minulega stoletja. Mahmut in njegov vajenec se poslužujeta starodavne metode izkopavanja vodnjakov. V nečloveške napore primorana dvojica razgrne osupljiv niz zgodb in podob – pisateljeva tankočutnost nas zapelje v premislek o očetih in sinovih, avtoritarnosti in individualizmu, državi in svobodomiselnosti, o prebranem in o občutenem, videnem. Izvorna pripoved, oprta na izpričano dejanje umora, ki se je zgodilo tri desetletja tega, se pretrga, da bi se znova sestavila v meditacijo o podstati civiliziranega sveta ... Potem ko pisatelj inteligentno spoji dvojico mitologij – Sofoklesa s Kraljem Ojdipom ter perzijskega pesnika Ferdowsija s tragedijo o Rostamu in Sohramu.

V tej državi ima vsakdo mnogo očetov. Tu so oče države, oče Alah, oče paša, oče mafije … V Turčiji nihče ne živi brez očeta.« Roman zaznamujeta odsotna očeta in sinova, ki ju iščeta. Rdečelaska Orhan Pamuk Pisateljeva tankočutnost nas tokrat zapelje v premislek o očetih in sinovih, avtoritarnosti in individualizmu, državi in svobodomiselnosti, o prebranem in o občutenem, videnem. Rdečelaska Avtor: Orhan Pamuk | Založnik: Sanje.

Kot v romanu reče nekdo, "te zgodbe še zmeraj živijo, druga za drugo v preobleki krožijo med nami ... Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za rdečelaska v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Starejša rdečelaska fafa mojga tamalga, ZAKON. Čisto taprav ga je pripravla za akcijo.

POVEZANE KNJIGE