Martin Luter

Martin Luter - Volker Leppin | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Volker Leppin
DIMENZIJA
4,83 MB
IME DATOTEKE
Martin Luter.pdf
ISBN
4509250863297

OPIS

Ta hip najboljša Lutrova biografija!31. oktobra 1517 je Martin Luter na vrata cerkve v Wittenbergu pribil liste s petindevetdesetimi tezami o moči odpustkov, s čimer je spodbijal del tedanje doktrine o odpustkih za mrtve v vicah (ni pa še obsojal drugih slabosti tedanje Cerkve). S tem dejanjem se je v Zahodni Evropi začelo obdobje t. i. reformacije, ki se je iz Nemčije hitro razširila v druge dežele — od Skandinavije pa vse do današnje Slovenije.Pričujoča Lutrova biografija presega dosedanje po tem, da je avtor pridobil številne podatke o Lutrovi osebnosti, ki jih drugi pisci do zdaj niso upoštevali ali pa jih sploh niso poznali. Martin Luter se tako ob številnih drobnih detajlih iz zasebnega življenja bralcu razkrije kot polna osebnost in ne le kot uporni cerkveni dostojanstvenik, ki je v mnogočem spremenil tok zgodovine in vplival na razvoj sodobne Evrope.

His parents were Hans and Margarethe Luther, middle-class peasant laborers. His father, a miner, worked hard to ensure a proper education for his son, and by age 21, Martin Luther held a Master of Arts degree from the University of Erfurt Das Leben von Martin Luther - Zeichentrick My name is Martin Luter, I lived in Indonesia, precisely in Bekasi City.

Mladost. Odraščal je na grofiji v Mansfeldu, kjer je bil ... Martin Luther was a German monk who forever changed Christianity when he nailed his '95 Theses' to a church door in 1517, sparking the Protestant Reformation. Maarten Luther (Duits: Martin Luther) (Eisleben, 10 november 1483 - aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator.Begonnen als augustijner broeder (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot de leidende ... Martin Luther King Jr.

POVEZANE KNJIGE