Hrumenje časa

Hrumenje časa - Julian Barnes | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Julian Barnes
DIMENZIJA
5,77 MB
IME DATOTEKE
Hrumenje časa.pdf
ISBN
6794123687582

OPIS

Kaj bi lahko zoperstavili hrumenju časa? Le glasbo, ki je znotraj nas – glasbo naše biti – , ki jo nekateri preobrazijo v resnično glasbo. Ki se skozi desetletja – če je dovolj močna, iskrena in čista, da odplavi hrumenje časa – spremeni v šepet zgodovine.Julian Barnes (1946) je po Smislu konca, za katerega je prejel Bookerjevo nagrado, napisal še eno zgoščeno mojstrovino in v njej poustvaril zgodbo skladatelja Dmitrija Šostakoviča, ki je z genialnimi simfonijami in godalnimi kvarteti ozvočil 20. stoletje, njegovo življenje pa je neprestano nihalo med slavo in nemilostjo.Kljub temu to ni običajen biografski roman, temveč predvsem univerzalna zgodba o odnosu med umetnostjo in oblastjo, umetnostjo in ideologijo, umetnostjo in umetnikom …

stoletje, njegovo življenje pa je neprestano nihalo med slavo ... Hrumenje časa (Žepnica) Julian Barnes. Kaj bi lahko zoperstavili hrumenju časa? Le glasbo, ki je znotraj nas - glasbo naše biti -, ki jo nekateri preobrazijo v resnično glasbo.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Barnes, Julian (avtor) Bratina, Vasja (prevajalec) Vir. knjige.

POVEZANE KNJIGE