Furlanka je dvignila krilo

Furlanka je dvignila krilo - Petra Koršič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Petra Koršič
DIMENZIJA
4,8 MB
IME DATOTEKE
Furlanka je dvignila krilo.pdf
ISBN
3948750145834

OPIS

Bodi kot oblak.Mehko drsi mimo,ima mnogo oblik,a ko je treba,se utrga in izlije.Pesniški prvenec Petre Koršič Furlanka je dvignila krilo je freska dvajsetih let življenja, mišljenja in literarnega ubesedovanja sveta priznane slovenske literarne kritičarke in urednice.S svojo poezijo, ki je sicer v tridelno organizirani zbirki (Rdeča, Bela, Modra) izpisana v barvah (francoske, lahko tudi slovenske) trobojnice, avtorica prekoračuje meje slovenske narodne identitete, literarne stvarnosti in družbene aktualnosti.Njene pesmi so tehten, premišljen, oblikovno in vsebinsko izredno barvit in bogat, predvsem pa presunljivo iskren dialog s svetovno in domačo poezijo ter v sodobnem pesništvu redko slišan dvogovor med jaz in ti.Z vsako zapisano besedo, včasih s pticami na ustih, drugič s trpkim izrekanjem neizprosnosti časa, s svojimi pesniškimi prsti tipa za drugo roko, da bi odkrila vse podobe dvojine.Ta drugi ni le subjekt hrepenenja, so tudi ljudje na begu, je v sodobni poeziji redko zaslutena bolečina narave, pa tudi zlaganost in površnost sodobnih ljudi, ki »smo srce prodali hrupu«.

About this event: Created by Stefania Beretta. Dogodek je potekal 15 maja 2019 od 10:00.

Ljubljana: Mladinska knjiga (Zbirka Prvenci), 2017. Pesniški prvenec Petre Koršič je trodomen: troje razdelkov, poimenovanih po primarnih barvah (Rdeča, Bela, Modra), izmed katerih nosi vsaka kar celo paleto (pod)pomenov, je hkrati tudi troje registrov poetike, ki se zavezuje glasu, ki »se pred teboj odpre /…/, ne v besedah, ne ... Furlanka je dvignila krilo.

POVEZANE KNJIGE