Mesečniki

Mesečniki - Christopher Clark | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Christopher Clark
DIMENZIJA
12,78 MB
IME DATOTEKE
Mesečniki.pdf
ISBN
8421012904650

OPIS

Knjiga o času, ki je napovedoval vsesplošen spopad evropskih nacij in konec starega sveta …V času, ko svet 21. stoletja po napadu na newyorška Dvojčka dosti bolj spominja na čas pred izbruhom prve svetovne vojne kot pa na večino 20. stoletja, ponuja knjiga Christopherja Clarka bralcu številna izhodišča za premislek o naši preteklosti in sedanjosti. Detajlna analiza geopolitičnega stanja v Evropi ter ključnih dogodkov in odzivov vodilnih politikov velesil se osredotoča bolj na to, kako je prišlo do prve svetovne vojne (prepotenca, ignoranca, naivnost, nekompetentnost, kravje kupčije ipd. politikov in vladarjev) kot pa na vprašanje zakaj. Knjiga je za slovenskega bralca še toliko bolj zanimiva, ker veliko pozornost posveča razmeram na Balkanu, ki jih nihče ni znal realno oceniti, in balkanskemu »Piemontu« – Kraljevini Srbiji. Predgovor k slovenski izdaji izpod peresa dr. Boža Repeta pa osvetljuje položaj Slovencev, ki so po vojni na strani poražene Avstro-Ogrske za več kot 25 let izgubili tretjino nacionalnega ozemlja skupaj s tamkajšnjim prebivalstvom – Primorci.

Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Da je otrok mesečnik, se odraža na različne načine: nekateri samo sedijo v postelji, drugi iz nje vstanejo in se prestavijo na drugo mesto, kjer spijo naprej, nekateri se sprehajajo po hiši, celo... Izvajalec: Mesečniki Avtor pesmi: Audrey Landers, Bernd Dietrich, Gerd Grabowski, Engelbert Simons, Peggy March Avtor slovenskega besedila: Ivan Sivec *Priredba skladbe: ''Audrey Landers - Manuel Goodbye'' Mesečniki, pozor: Prihodnji teden bomo po dolgih letih znova priča ''Superluni'' Luna bo našemu planetu kmalu najbližje v zadnjih 19 letih. 19.

Strošek priprave paketa in dostave znaša 3,95 €. Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v primeru nakupa takšnega izdelka poštnine za celoten paket ne boste plačali. Finance.si - največji slovenski spletni medij za poslovno javnost 2018-05-15-mesečniki-mesečniki-hip-hop-v-letu-2018.mp3; V tokratnih mesečnikih se, v luči novega koncepta pregledovanja posameznih miljejev osredotočamo na hip-hop in njemu sorodna polja moderne glasbene produkcije.

POVEZANE KNJIGE