Zamejska Koroška

Zamejska Koroška - Andrej Bandelj, Jože Mihelič, Jernej Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Bandelj, Jože Mihelič, Jernej Zupančič
DIMENZIJA
6,37 MB
IME DATOTEKE
Zamejska Koroška.pdf
ISBN
9220178918154

OPIS

V vodniku je predstavljenih devet ekskurzij s severozahodnega dela slovenskega zamejskega prostora. Razvrščene so v obratni smeri urinega kazalca. Šest (Ziljska dolina, Beljak z okoliškimi jezeri, Karavanke in Rož, Celovec in Gosposvetsko polje, južna pobočja Svinške planine in Velikovško čezdravje, Podjuna) jih v sodobnosti še lahko obravnavamo kot narodnostno mešana območja, dve območji (Labotska dolina, zgodovinski kraji severne Koroške) sta zaradi germanizacije ta status izgubili, območje pogorja Nockberge pa je že dolgo onstran severnega roba slovenskega narodnostnega ozemlja. Celotno območje avstrijske zvezne dežele Koroške se ponaša z bogato naravno, zgodovinsko in kulturno dediščino. Prežeto je z izrazitimi naravnimi lepotami, med katerimi lahko izpostavimo gore in jezera, pa tudi kulturnozgodovinskimi, kamor lahko uvrstimo privlačna stara mestna jedra, prvovrstno cerkveno dediščino ter slikovite, praviloma zelo dobro ohranjene gradove in skrbno vzdrževane grajske razvaline. Glavni sezoni sta pozimi, ko zaživijo prostrana smučišča, in poleti, ko se turisti preusmerijo k obalam tamkajšnjih, za avstrijske razmere zelo toplih jezer.

Delujeta v Žvabeku (Schwabegg) v dvojezični občini Suha (Neuhaus). Ima tisoč prebivalcev, za pripadnike slovenske narodne skupnosti se jih izreka 13 odstotkov. Zamejska Koroška, Trst Oglej - 2.

Odpri galerijo Zamejska Slovenija; Vipavska dolina; Dolina Soče; Gorenjska in Koroška; Notranjska; Kozjansko in Bizeljsko; Izleti za kolektive. Slovenska Istra; Kras; Goriška Brda; Vipavska dolina; Dolina Soče; Istra in Kvarner; Gorenjska in Koroška; Zamejska Slovenija; Brkini in okolica; Notranjska; Kozjansko in Bizeljsko; Kulinarični izleti; Poslovni dogodki; Team building avanture 78 m2, 3-sobno, zgrajeno l.

POVEZANE KNJIGE