Parenzana

Parenzana - Janko Ferk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko Ferk
DIMENZIJA
7,23 MB
IME DATOTEKE
Parenzana.pdf
ISBN
2616383602565

OPIS

Parenzana, Porečanka ali Istranka je le nekaj imen nekdanje ozkotirne železnice, ki je med letoma 1902 in 1935 delovala med Trstom in Porečem.Leta 2008 so to razgibano, 123 km dolgo traso obnovili in predali v uporabo kolesarjem in pohodnikom. S tem smo dobili eno izmed najatraktivnejših kolesarskih poti v Evropi, ki jo odlikuje izjemna zgodba in osupljivo lepa pokrajina. Kolesarjenje mimo starih železniških postaj, skozi tunele in preko viaduktov je le pika na i te obiska vredne poti.Parenzano, ki vodi skozi Italijo, Slovenijo in Hrvaško, je prekolesaril in popisal dr. Janko Ferk iz Celovca. Kot odličen poznavalec in proučevalec habsburške monarhije je natančnemu kolesarskemu opisu poti dodal tudi bogat zgodovinski oris gradnje in dogajanj okoli slovite istrske proge.Same ture se je mogoče lotiti tudi športno in jo prevoziti v enem zamahu, a Istra, slikovitost njenih vasi in kamnitih mest, preplet treh kultur, bližina morja in mediteranska pokrajina kar vabijo na večdnevno kolesarsko popotovanje.Knjiga je bogato opremljena s fotografijami in arhivskimi posnetki stare proge in krajev okoli nje.Prvovrstna družinska izletniška kolesarska destinacija!

Če smo dovolj pozorni, lahko opazimo oznake, ki nas vodijo do njega. Muzej Parenzana je bil odprt leta 2000.

Istrijanka) je med leti 1902 in 1935 obratovala med Trstom in Porečem. V dolžini 123 km je povezovala 33 istrskih mest na današnjem teritoriju treh dežel: Italije (13 km), Slovenije (32 km) in Hrvaške (78 km). SPLET: www.oceanlavaparenzana.eu/parenzana-marathon/ E NASLOV: [email protected] GSM: 00386/(0)70-777-237, samo za nujne primere OSTALO: Vsi tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost in organizator ne odgovarja za poškodbe in nesreče, ki se zgodijo v okviru tekmovanja. Parenzana nikoli ne bi bila ekonomsko rentabilna, zato je monarhija subvencionirala zasebno družbo, ki je imela koncesijo nad progo (za 75 let) oziroma ji plačevala razliko do tržnih prihodkov.

POVEZANE KNJIGE