Neoliberalna kultura

Neoliberalna kultura - Jim McGuigan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jim McGuigan
DIMENZIJA
4,11 MB
IME DATOTEKE
Neoliberalna kultura.pdf
ISBN
7792096314593

OPIS

S transdisciplinarnim pristopom, ki se opira na kulturni materializem Raymonda Williamsa in opažanja Ulricha Becka, Michela Foucaulta, Maxa Webra in Pierra Bourdieuja, nam McGuigan izriše podobo tipične neoliberalne strukture občutka, zahrbtnega kul leska sistema, ki si prisvaja nezadovoljstvo in uporništvo ter s tem nevtralizira kritično opozicijo, sistema, v katerem dominira tehnološki determinizem in kjer se obvezna individualizacija mladih ujema s prekarnostjo, kul kulturo in osebno negotovostjo.Nujno branje za vse, ki niso ravnodušni, predvsem pa za slovenske kulturnike in politike pred vsakršno resno razpravo o novem kulturnem modelu.Avtor: Jim McGuigan je raziskovalec, upokojeni univerzitetni profesor kulturne analize, pisatelj in umetnik. V preteklosti je delal za Arts Council Velike Britanije in bil urednik v oddelku za televizijske drame na BBC-ju.

Jim McGuigan, trenutno verjetno mednarodno najbolj izpostavljen kulturni analitik, v njej neizprosno, ostro in natančno analizira sodobno ... Doktrina šoka (The Shock Doctrine) . režija Michael Winterbottom, Mat Whitecross .

Danes so njegove besede resničnejše, kot so bile takrat, kajti neoliberalna kultura se je že zdavnaj sama od sebe zavlekla v vse pore vsakdanjega življenja, zato je tudi vse več ljudi spontano prepričanih, da jim je preprosto usojena. Neoliberalna kultura je knjiga o ideoloških in kulturnih vidikih neoliberalne civilizac... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Neoliberalna kultura.

POVEZANE KNJIGE