Tombola ali življenje!

Tombola ali življenje! - Suzana Tratnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Suzana Tratnik
DIMENZIJA
10,38 MB
IME DATOTEKE
Tombola ali življenje!.pdf
ISBN
1624813170721

OPIS

Šestnajstletna Mija odrašča ujeta v majhnem, dolgočasnem mestecu, z mamo, ki bi jo po vsej sili rada priklenila v službo, brez očeta, ki pa se občasno le pojavi in ji glavo polni s praznimi obljubami ter sanjarjenjem o boljši prihodnosti. V obdobju, stkanem iz razočaranj – nad šolo, iskanjem poklica, starši, prijateljico in fanti – mora Mija sama spoznati, katera pot je zanjo prava in na koga se splača v življenju staviti.Suzana Tratnik (1963) je za svoje ustvarjanje prejela že več priznanj, med drugim nagrado Prešernovega sklada. Roman Tombola ali življenje! je bil nominiran za nagrado modra ptica 2016 in je izvrstno branje za mlade pa tudi za tiste, ki so najstniška leta že pustili daleč za sabo.

O avtorju-Suzana Tratnik-Suzana Tratnik (1963, Murska Sobota). Diplomirala je iz sociologije na Fakulteti za družbene vede in magistrirala iz antropologije spolov na ... Tombola ali življenje! Ljubljana, Mladinska knjiga, 2017.

Cankar, I.: Moje življenje Kodrič, N.: Solze so za luzerje De Saint - Exupery, A.: Mali princ Lamb ... Roman Tombola ali življenje! prinaša izsek iz vsakdana 16-letne Prekmurke Mije, ki je pustila šolo in se preizkuša v različnih zaposlitvah. To je viharen čas tudi na čustvenem polju: zaljubi se v fanta prijateljice, doživi ljubezensko izdajo, na novo zakoliči odnos do očeta, prehodi pot do pekla in celo poskusi napraviti samomor, ki ... TOMBOLA ALI ŽIVLJENJE! 16-letnica iz neurejene družine išče svoje mesto v družbi in življenju Irena Velikonja POLETJE NA OKENSKI POLICI Najstnica v poletnih počitnicah opazuje svet z okenske police, doživlja prva ljubezenska čustva in se spopada z vzgojo ločenih staršev Objavila je med drugim sedem kratkoproznih zbirk, štiri romane (Ime mi je Damjan, Tretji svet, Tombola ali življenje! in Norhavs na vrhu hriba), otroško slikanico Zafuškana Ganca, monodramo Ime mi je Damjan, radijsko igro Lep dan še naprej, dve strokovni deli o lezbičnem gibanju v Sloveniji in o lezbični literaturi.

POVEZANE KNJIGE