Moč teme

Moč teme - Isaac Bashevis Singer | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Isaac Bashevis Singer
DIMENZIJA
4,23 MB
IME DATOTEKE
Moč teme.pdf
ISBN
2314856989958

OPIS

»To bo morda slišati kot paradoks, toda čeprav dvomim o obstoju Boga, pa vseeno zaupam v njegovo previdnost, ali če hočete, usodo. Celotni pojav človeka je paradoks – tako biološko kot v vseh drugih pogledih.«Nobelovec Isaac Bashevis Singer, na Poljskem rojeni židovski pisatelj, ki je pripadal tradiciji vzhodnoevropske jidiš književnosti, je v svojih kratkih zgodbah in romanih opisoval nepreklicno izgubljeni svet poljskih Židov, ki ga je uničila druga svetovna vojna, sam pa ga je zapustil že sredi tridesetih let, ko se je odselil v Ameriko. Ta svet je znal pričarati pred bralčevimi očmi kot živ, z vso pestrostjo, odtenki in detajli njegovih pojavnih oblik, od tradicionalnega okolja ortodoksnih rabinov, hasidov in podeželskih skupnosti do višjih slojev, moderne mestne mladine, ki je zavrgla vero očetov, sionistov in socialistov, emancipiranih žensk in deklet, intelektualcev in umetnikov.

(Zbirka Kondor) Slovenščina: Lev Nikolajevič Tolstoj, Moč teme ali Komur prst pomoliš, hoče celo roko, Drama SNG v Ljubljani. Na fotografiji v ospredju: Vika Gril (Marina), Fran Lipah (Akim), Bert Sotlar (Nikita), Ivan Jerman (Marinin mož). Naslov Moč teme : narodna drama v 5 dejanjih / L.

Moč se je vrnila v roke politikov. Voditelji držav so tisti, ki določajo ukrepe za spopad s pandemijo.

POVEZANE KNJIGE