Izgnanstvo

Izgnanstvo - Çiler İlhan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Çiler İlhan
DIMENZIJA
7,5 MB
IME DATOTEKE
Izgnanstvo.pdf
ISBN
4674509950843

OPIS

Osrednji motiv zbirke kratkih zgodb v petih delih, ki jo nekateri dojemajo tudi kot svojevrstno zgrajen roman, je izgnanstvo – z doma, iz domovine, družbe, telesa ali celo duše. Avtorica je navdih zanjo dobila ob prebiranju časopisnih novic, ki jih običajno le na hitro preletimo, sama pa se je začela poglabljati v grozodejstva, ki se dogajajo povsod in vsak dan, pri čemer so jo najbolj zanimali občutki tako žrtev kot storilcev in posledični razpad jaza.Iz tega raziskovanja so nastale zgodbe, monologi resničnih ali izmišljenih junakov, ki bralca popeljejo v mučno stvarnost umorov iz časti, ameriške okupacije Iraka, družinskega nasilja, samomorov žensk ali uporabe živali za laboratorijske poskuse in v vojaške namene. Kolaž različno dolgih pripovedi omogoča globoke uvide v človeško izkušnjo, trpljenje ljudi in živali ter mnoge odprte rane v sodobni družbi.Zgodbe, ki jih pripovedujejo mrtvi. Zgodba, ki jo pripoveduje Srebrenica. To ni knjiga za boljše počutje. Je knjiga, ki brezbrižnost brcne v obraz.Çiler Ilhan (1972) je študirala mednarodne odnose in politične vede na Univerzi Bogaziçi v Turčiji in hotelirstvo v Švici. Leta 1993 je prejela prestižno nagrado za mlade Yaşar Nabi, leta 2011 pa nagrado EU za književnost za zbirko kratkih zgodb Izgnanstvo (Sürgün, 2010).

namaza) pri tej suri verniki opravijo 3 ruku'jev (priklonov). Izgnanstvo je tudi knjiga, ki jo je mogoče brati kot le na videz naivno čitanko polpretekle zgodovine in le stežka zakrito analitično poročilo iz sedanjosti, ki - tako ali drugače - temelji na resničnih dogodkih. Avtorica le-teh seveda ni občutila na lastni koži, ampak jih je poglobljeno in rahločutno raziskala ter osmislila v ... Izgnanstvo.

Radio Mergimi uradna spletna stran naslov www.radiomergimi.com Ustanovljena oktobra 8, 2008. www.e-emka.si, Osrednji motiv zbirke kratkih zgodb v petih delih, ki jo nekateri dojemajo tudi kot svojevrstno zgrajen roman, je izgnanstvo - z doma, iz domovine, družbe, telesa ali celo duše. Avtorica je navdih zanjo dobila ob prebiranju časopisnih novic, ki jih običajno le na hitro preletimo, sama pa se je začela poglabljati v grozodejstva, ki se dogajajo povsod in vsak dan, pri ... Ljubezen in izgnanstvo je avtobiografsko delo, v katerem nas pisatelj z mešanico resnicoljubnosti, humorja in zastrte ironije vešče vodi do svojih mnogih notranjih bojev ter preko njih k večnim, metafizičnim vprašanjem življenja, smisla, boga … Otroško naivno se sprašuje, 'od kod naravi moč, da nadz. Izgnanstvo, kot je naslov kratkoprozne zbirke turške pisateljice Çiler İlhan, je tudi osrednji, močno povezovalni motiv, ki se je zvečine napajal pri časopisnih novicah, pa tudi lastnih in tujih osebnih zgodbah.Gre za, kot piše, izgnanstvo z doma, iz domovine, družine, družbe, telesa ali duše.

POVEZANE KNJIGE