Izgnanstvo

Izgnanstvo - Çiler İlhan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Çiler İlhan
DIMENZIJA
3,11 MB
IME DATOTEKE
Izgnanstvo.pdf
ISBN
8063794044669

OPIS

Osrednji motiv zbirke kratkih zgodb v petih delih, ki jo nekateri dojemajo tudi kot svojevrstno zgrajen roman, je izgnanstvo – z doma, iz domovine, družbe, telesa ali celo duše. Avtorica je navdih zanjo dobila ob prebiranju časopisnih novic, ki jih običajno le na hitro preletimo, sama pa se je začela poglabljati v grozodejstva, ki se dogajajo povsod in vsak dan, pri čemer so jo najbolj zanimali občutki tako žrtev kot storilcev in posledični razpad jaza.Iz tega raziskovanja so nastale zgodbe, monologi resničnih ali izmišljenih junakov, ki bralca popeljejo v mučno stvarnost umorov iz časti, ameriške okupacije Iraka, družinskega nasilja, samomorov žensk ali uporabe živali za laboratorijske poskuse in v vojaške namene. Kolaž različno dolgih pripovedi omogoča globoke uvide v človeško izkušnjo, trpljenje ljudi in živali ter mnoge odprte rane v sodobni družbi.Zgodbe, ki jih pripovedujejo mrtvi. Zgodba, ki jo pripoveduje Srebrenica. To ni knjiga za boljše počutje. Je knjiga, ki brezbrižnost brcne v obraz.Çiler Ilhan (1972) je študirala mednarodne odnose in politične vede na Univerzi Bogaziçi v Turčiji in hotelirstvo v Švici. Leta 1993 je prejela prestižno nagrado za mlade Yaşar Nabi, leta 2011 pa nagrado EU za književnost za zbirko kratkih zgodb Izgnanstvo (Sürgün, 2010).

izgnanstvo izgnanstvo Meter in petindevetdeset, modrih oči Velibor Čolić: Pisatelj, ki poudarja, da je vsaka begunska izkušnja individualna Nina Gostiša Juan Carlos rešuje sebe in kraljevino Bo ... Izgnanstvo Trda - Çiler Ilhan ( 1) ISBN/EAN:P_9789612822651. Redna cena: 22,95 € Skrij Poglej ve ... izgnanstvo prevod v slovarju slovenščina - angleščina na Glosbe, online slovar, brezplačno.

A februarja 1815 je zbežal z otoka, zbral vojsko in znova zavladal Franciji. Dokončen poraz v bitki pri Waterlooju.

POVEZANE KNJIGE