Brezvezne rime

Brezvezne rime - Sukumar Ray | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sukumar Ray
DIMENZIJA
7,18 MB
IME DATOTEKE
Brezvezne rime.pdf
ISBN
1404649645069

OPIS

Bengalski pesnik, pisatelj in dramatik Sukumar Ray je eden najvznemirljivejših indijskih ustvarjalcev za otroke in mladino. Čeprav se s svojo literaturo nonsensa uvršča med svetovne klasike, Lewisu Carrolu in Edwardu Learu ob bok, je zahodnjakom skoraj neznan. Več kot devetdeset let po njihovem nastanku smo Brezvezne rime v sijajnem prevodu Milana Dekleve dobili v slovenščini.Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para. Kdo si ne bi v živo predstavljal stare sitnobe, ki čepi ob kotlu in preklinja, medtem ko žveči prekuhano vejo? Ali kopice mutantskih živali od kiltona do krilatega leva in kraljeve kokoši? Humor, duhovitost, satira in brezmejna domišljija so atributi Rayevega ustvarjanja, zaradi katerih velja za prvaka indijskega nonsensa.

Nato so reševali Ustvarjalnike z izvirnimi nalogami na temo prebranih knjig. Letos so bile izbrane in določene knjige, ki smo jih z učenci prebrali naslednje: Otilija na morju (Chris Riddel), Brezvezne rime (Sukumar Ray), Sosed pod stropom (Peter Svetina), Indijske pravljice, Vprašanja iz kopalnice (Krystyna Lipko - Sztarballo), Čarovnica v gozdu (Marian Broderick). Brezvezne rime Brezvezne rime niso "brez veze", saj gre za poezijo nonsensa, igrivega æongliranja z besedami, zveni, ritmi in pomeni, v katerih kot v gledaliπËu senËnih lutk nenadoma zagledaπ resnico, ki je veËja od be-sed. Napisal jih je Sukumar Ray, indijski pesnik, pi-satelj in dramatik, ki je pri nas skoraj neznan, ker ni ray brezvezne rime snoj pesmi za punČke in pobe ŽupanČiČ dela otona ŽupanČiČa ŽupanČiČ izbrana mladinska beseda ŽupanČiČ pesmi uČenci preberejo 5 knjig s seznama (4 prozna dela in 1 pesniŠko zbirko) in jih predstavijo mentorju.

Za založbo Kud Sodobnost International je Dekleva mojstsko prevedel zbirko pesmi Brezvezne rime, bengalskega pesnika, pisatelja in dramatika Sukumar-a Ray-a ... Variante avtorjevega imena: Mila de van Lek; Lek, Mila de van; Dekleva; Dekleva, Miran Brezvezne rime. Author: Darja Merlak Created Date: 09/26/2019 05:38:00 Last modified by: Danica Podobnik ... SUKUMAR, Ray: BREZVEZNE RIME (pesniška zbirka) PAVČEK, Tone: SONCE IN SONČICE (pesniška zbirka) ROZMAN, Andrej: ČRVIVE PESMI (pesniška zbirka) BRALNA ZNAČKA 2020/21 4.

POVEZANE KNJIGE