Brezvezne rime

Brezvezne rime - Sukumar Ray | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sukumar Ray
DIMENZIJA
3,21 MB
IME DATOTEKE
Brezvezne rime.pdf
ISBN
8700580829109

OPIS

Bengalski pesnik, pisatelj in dramatik Sukumar Ray je eden najvznemirljivejših indijskih ustvarjalcev za otroke in mladino. Čeprav se s svojo literaturo nonsensa uvršča med svetovne klasike, Lewisu Carrolu in Edwardu Learu ob bok, je zahodnjakom skoraj neznan. Več kot devetdeset let po njihovem nastanku smo Brezvezne rime v sijajnem prevodu Milana Dekleve dobili v slovenščini.Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para. Kdo si ne bi v živo predstavljal stare sitnobe, ki čepi ob kotlu in preklinja, medtem ko žveči prekuhano vejo? Ali kopice mutantskih živali od kiltona do krilatega leva in kraljeve kokoši? Humor, duhovitost, satira in brezmejna domišljija so atributi Rayevega ustvarjanja, zaradi katerih velja za prvaka indijskega nonsensa.

Prikaz 1-25 od 268 rezultatov Razvrsti po priljubljenosti Razvrsti po najnovejšem Razvrsti po ceni: cenejši najprej Razvrsti po ceni: dražji najprej 12. RAY, Sukumar.

Nonsens / humor / poezija Bengalski pesnik, pisatelj in dramatik Sukumar Ray (1887 - 1923) je eden najvznemirljivejših indijskih ustvarjalcev za otroke in mladino. Več kot devetdeset let po njihovem nastanku smo Brezvezne rime v sijajnem prevodu Milana Dekleve dobili v slovenščini. Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para. Več kot devetdeset let po njihovem nastanku smo Brezvezne rime v sijajnem prevodu Milana Dekleve dobili v slovenščini.

POVEZANE KNJIGE