Zgodbe iz Slovaške

Zgodbe iz Slovaške Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,6 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Slovaške.pdf
ISBN
9733068362819

OPIS

Četrt stoletja, od nežne revolucije leta 1989 do današnjega grobega kapitalizma. Antologija zajema kratke zgodbe avtorjev treh generacij - od zlate, ki je nastopila v času t.i. odjuge 60. let, srednje, ki pomeni razcvet te zvrsti, do odličnega mladega rodu, v katerem pednjačijo avtorice. Zaradi specifik razvoja slovaške književnosti v zadnjih petih desetletjih pa ne gre le za izbor največjih mojstrov kratke zgodbe, temveč tudi za izbor najboljših slovaških avtorjev nasploh.Skoraj vsa imena se s svojimi kratkimi zgodbami - z osupljivim slogovno-tematskim razponom, ki zrcali številne družbeno-politične obrate - tu v slovenščini predstavljajo prvič.

2017 ♦ Komentiraj. Antologija slovaške kratke zgodbe Prevedel Andrej Pleterski, izdala založba KUD Sodobnost International, 2016 Kratka zgodba se je v slovaški literaturi počasi prebijala v ospredje.

Slovaška v EU Evropski parlament. Iz Slovaške prihaja 14 poslancev Evropskega parlamenta.

POVEZANE KNJIGE