Zgodbe iz Slovaške

Zgodbe iz Slovaške Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,51 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Slovaške.pdf
ISBN
5333844556574

OPIS

Četrt stoletja, od nežne revolucije leta 1989 do današnjega grobega kapitalizma. Antologija zajema kratke zgodbe avtorjev treh generacij - od zlate, ki je nastopila v času t.i. odjuge 60. let, srednje, ki pomeni razcvet te zvrsti, do odličnega mladega rodu, v katerem pednjačijo avtorice. Zaradi specifik razvoja slovaške književnosti v zadnjih petih desetletjih pa ne gre le za izbor največjih mojstrov kratke zgodbe, temveč tudi za izbor najboljših slovaških avtorjev nasploh.Skoraj vsa imena se s svojimi kratkimi zgodbami - z osupljivim slogovno-tematskim razponom, ki zrcali številne družbeno-politične obrate - tu v slovenščini predstavljajo prvič.

11. 2020, se je Katja Klopčič Lavrenčič pogovarjala z Evaldom Flisarjem o njegovi novi knjigi Moje kraljestvo umira. 13 razlogov za obisk bližnje Slovaške 7.

Odpri galerijo Dogodivščinam Goruja in drugih preseljenih ter nekaterih domačih risov lahko sledimo, ker so opremljeni z ovratnicami za spremljanje gibanja. Zgodbe iz Slovaške vključujejo pisano druščino velikih in tistih, ki bodo veliki še postali, v slovenski literarni prostor pa po dveh dosedanjih antologijah (vileniška Sto let slovaške književnosti iz leta 2000 in Pozitivci: sodobne slovaške humoreske iz leta 2012) vnaša reprezentativno podobo sodobne slovaške kratke proze. Za tiste ... Preiskovalne zgodbe.

POVEZANE KNJIGE