Rdeče in črno

Rdeče in črno - Stendhal | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stendhal
DIMENZIJA
4,84 MB
IME DATOTEKE
Rdeče in črno.pdf
ISBN
2965029182321

OPIS

Francoski romanopisec Stendhal (1783– 1842) je večino življenja preživel v Italiji, a med letoma 1821 in 1830 je prebival v Parizu in iz prve roke in v vseh umazanih podrobnostih poznal tamkajšnje dogajanje. Konec leta 1830 je tako izdal svoj najslavnejši, prelomni, v marsičem jasnovidni roman Rdeče in črno, razgiban, neolepšan prikaz francoske družbe, ki jo v letih po bitki pri Waterlooju razjedajo apatičnost, pohlep in korupcija. Sanjaški, povzpetniški protagonist Julien Sorel je eden najbolj vznemirljivih likov v zgodovini evropske književnosti, čigar usoda postavlja namesto zgledov pred nas vprašanja, na katera že skoraj dvesto let iščemo (nepopolne) odgovore.Rdeče in črno je v slovenščini prvič izšlo leta 1932, novi prevod pa je delo Suzane Koncut, dobitnice Sovretove nagrade za prevod Gospe Bovary.

Suzana Koncut je že pred leti prejela Sovretovo nagrado za prevod Flaubertove Gospe Bovary, ... To je rdeče in črno ter črno in rdeče. A tega še ni konec.

O legendarnosti Fordovega mustanga je bilo spisanih že mnogo besed in trditev. Tokrat s platneno streho in z evropskim motorjem. Nova oddaja "Rdeče in črno" z Vesno Milek in gostjo Zvezdano Mlakar.

POVEZANE KNJIGE